Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Η «μαύρη» εργασία καλά κρατεί στη Μαγνησία Στη Σκιάθο, μάλιστα, στην Σκόπελο και την Αλόννησο, όπου το «πανηγύρι» της μαύρης εργασίας καλεί κρατεί, ούτε καν «αποβιβάσθηκε» επόπτης όλο το καλοκαίρι,

Σε ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναφέρει πως «Αποφασισμένη, λέει, να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να μην χαριστεί σε κανένα», είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ανακοινώνοντας «βαριά πρόστιμα σε όσους εργοδότες απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους»!

Μόνο, που πάνω στην πολιτική… φούρια του, ο κ. Βρούτσης ξέχασε να μας πει, ποιος ακριβώς θα βεβαιώνει τις παραβάσεις αυτές και ποιος θα επιβάλλει τα πρόστιμα.

Γιατί εξ όσων, δυστυχώς, γνωρίζουμε να ισχύουν στο Νομό Μαγνησίας, κρατικός ελεγκτής, που να επισκέφθηκε και να βεβαίωσε έστω και μία εργοδοτική παρανομία στα καταστήματα, κυρίως του επισιτισμού – τουρισμού, που ασυδοτούν εκμεταλλευόμενα την κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, δεν υπήρξε!

Στη Σκιάθο, μάλιστα, στην Σκόπελο και την Αλόννησο, όπου το «πανηγύρι» της μαύρης εργασίας καλεί κρατεί, ούτε καν «αποβιβάσθηκε» επόπτης όλο το καλοκαίρι, για να διενεργήσει ελέγχους.

Ρωτάμε, λοιπόν, τον…κοπτόμενο, δήθεν, για την αποκατάσταση της νομιμότητας σ’ αυτή τη Χώρα, Υπουργό:


Γνωρίζει, άραγε, ότι αυτά που λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Γνωρίζει ότι όλο το ΙΚΑ (ειδικά δε ο εποπτικός του Τομέας) και το ΣΕΠΕ είναι εντελώς αποστελεχωμένα και παρωπλισμένα, με τραγική ευθύνη και υπαιτιότητα του ίδιου του Υπουργείου του;

Γνωρίζει ότι για την υψηλή παραβατικότητα και την ευρεία έκταση του φαινομένου, που έχει πλέον αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας, ευθύνεται η ίδια η ασκούμενη τροϊκανή πολιτική της Κυβέρνησής του, που έχει διαλύσει τα πάντα;

Σε ένα, πάντως, θα συμφωνήσουμε με τον κ. Βρούτση: ότι, «ναι, κε Υπουργέ, τα ψέματα όντως τελείωσαν». Και η ανοχή μας μαζί. Και αν θέλετε να εμφανίζεστε και να είστε πολιτικώς αξιόπιστος, θα έπρεπε πριν από την ανακοίνωση των βαρέων προστίμων και την πολιτική έπαρση που τη συνοδεύει, να είχατε μεριμνήσει και για το πώς αυτά τα μέτρα σας θα υλοποιηθούν όντως και θα φέρουνε αποτέλεσμα.

Γιατί τώρα, μάλλον στο άκουσμά τους, οι επιτήδειοι καταστηματάρχες που λυμαίνονται τους φουκαράδες εργαζόμενους και τους στίβουν σαν λεμονόκουπες, περισσότερο χαχανίζουν εις βάρος σας, αλλίμονο δε και εις βάρος μας.

Και αυτό πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να το σταματήσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger