Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτου παιδιού.

Πλειστηριασμούς πρώτου παιδιού σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αφού πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτη κατοικίας, όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.
Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζονται να ζητήσουν από την Τρόικα να μην επιμείνει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να αντικατασταθεί το μέτρο με πλειστηριασμούς πρώτου παιδιού.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι πλειστηριασμοί πρώτου παιδιού θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας γιατί η αγορά ακινήτων είναι νεκρή, ενώ, αντιθέτως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση, παγκοσμίως, για ανθρώπινο κρέας.
Το νομοσχέδιο θα προβλέπει πως το πρώτο παιδί των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Οι πλειστηριασμοί για τα νήπια θα ξεκινούν από τα 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τα παιδιά του Δημοτικού θα ξεκινούν από τα 5 χιλιάδες ευρώ.
Οι δανειολήπτες θα μπορούν να κρατούν το δεύτερο παιδί, με την προϋπόθεση να το βάλουν ενέχυρο, ενώ για το τρίτο παιδί θα γίνεται διακανονισμός.
Όσοι δανειολήπτες δεν έχουν παιδιά για να τα βγάλουν σε πλειστηριασμό θα ευνουχίζονται για παραδειγματισμό.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτου παιδιού.
 http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger