Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δελτίο τύπου για την Aegean Regatta από τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας


Την Κυριακή, 18-8-2013, ξεκίνησε από τον Μόλυβο ο 13ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας της Aegean Regatta 2013.
Επί ένα τριήμερο τα πληρώματα, οι συνοδοί και οι συνεργάτες της διοργάνωσης γεύτηκαν την άριστη φιλοξενία του Μολύβου. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, που διαχειρίστηκε την όλη διοργάνωση δέχτηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της οργανωτικής επιτροπής και των φιλοξενουμένων ιστιοπλόων για την οργανωτική επάρκεια και τη θερμή φιλοξενία με την οποία τους περιέβαλε. Ο πρόεδρος, το Δ. Σ. του Φορέα κ. Νίκος Μόλβαλης ευχαριστεί θερμά όλους τους θεσμικούς φορείς – τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, την οργανωτική Επιτροπή της Regatta, τον ΛΟΪΑΘ, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον τοπικό Αντιδήμαρχο, το λιμενικό ταμείο, το λιμεναρχείο Μολύβου, το Αστυνομικό τμήμα Μολύβου, τους Προσκόπους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το Σωματείο εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Μολύβου, τις επιχειρήσεις που προσέφεραν φιλοξενίες, υπηρεσίες και εκπτώσεις σε όλα τα μέλη και της επιτροπές της Aegean Regatta, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παραδοσιακών Χορών του Μολύβου και ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές Μολυβιάτες που συνεργάστηκαν άριστα, με αίσθημα ανιδιοτέλειας και ευθύνης για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία των ιστιοπλοϊκών αγώνων του Αιγαίου του 2013.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, την παρούσα στιγμή, αποτελεί τη συνισταμένη των τοπικών κοινωνικών θεσμών της ευρύτερης περιοχής. Οι οργανωτικές του δομές, στηριζόμενες στη δυναμική εθελοντική διάθεση και δράση των μελών του, είναι ικανές και ανοιχτές στην ανάληψη ανάλογων διοργανώσεων και προγραμμάτων. Τόσο η διαχείριση σειράς τουριστικών θεμάτων –Πύλη Εισόδου στην Πέτρα, τουριστικές εκθέσεις σε Τουρκία και Ευρώπη, στρατηγικός σχεδιασμός μιας ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει ολόκληρη την Λέσβο, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης ανέργων κ.α. όσο και η οργανωτική διαχείριση της Aegean Regatta 2013 πιστοποιούν τη δυναμική παρουσία του Φορέα και τη δυναμική των παρεμβάσεών του σε διάφορους τοπικούς τομείς.
Στην τοπική κοινωνία του Μολύβου η ιστορική συνειδητοποίηση της δύναμης και των δυνατοτήτων που γεννά η συμμετοχή των πολιτών στους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης του τόπου μας, πηγάζει από τη δεκαετία του '60 και μεταλαμπαδεύει στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το μέτρο, τη σοφία και τη μέθοδο αποτελεσματικής διαχείρισης για την ποιοτική ανάπτυξη του τόπου, καθώς και για τη διαχείριση μεγάλων σχεδιασμών και διοργανώσεων, πέρα από τοπικισμούς και μικροπολιτικές.
Χθες το πρωί, η εκκίνηση των 80 ιστιοπλοϊκών από το λιμανάκι του Μολύβου με ανοιγμένα τα πανιά των ιστιοπλοϊκών καθώς απλώνονταν στο πέλαγος, ήταν σαγηνευτική. Οι διαμένοντες τουρίστες κατέκλυσαν το λιμάνι και τη γύρω περιοχή, παρακολουθώντας και φωτογραφίζοντας τις πανέμορφες εικόνες. Αυτές οι εικόνες αποτέλεσαν για τον Φορέα, τον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή, την αμοιβή για την όλη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger