Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Aλιευτικό κινδύνεψε στην

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή και ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Φαλκονέρα όπου είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ένα Χανιώτικο αλιευτικό σκάφος.

Πρόκειται για το Α/Κ "Καπετάν Νικόλαος" Νηολογίου Χανίων 389, το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας με τέσσερεις Έλληνες και έναν αλλοδαπό, όταν σημειώθηκε εισροή υδάτων και έμεινε ακυβέρνητο.

Με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ , απέπλευσαν πλωτό ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα αλιευτικά σκάφη «ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ» Ν.Σπετσών 298 και «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΟΣ» Σ.Π.71 από το λιμένα Αδάμαντα ν.Μήλου.

Το «Καπετάν Νικόλαος", εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή αρχικά από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και εν συνεχεία από τα πλωτά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία διαπίστωσαν την προσάραξη του και με τη συνδρομή των δύο αλιευτικών περισυνέλεξαν τους πέντε επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήλου, ενώ εν λόγω Α/Κ αναμένεται να ρυμουλκηθεί από τη Φ/Γ-Λάντζα «ΨΑΡΟΜΑΤΗΣ Μ.» Ν.Νεάπολης 07.

Πηγή: flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger