Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσίασε την συναυλία "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΕ",

Το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσίασε την συναυλία "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΕ", με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή, στα σκαλιά της Μεγαλόχαρης της Ιεράς Νήσου Τήνου στις 25 Αυγούστου και ώρα 20.30μμ.



Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκαινίασε φέτος ένα σημαντικό καλλιτεχνικό θεσμό, στο πλαίσιο της πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας της Εκκλησίας: το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής.

Το Φεστιβάλ σκοπό έχει να αναδείξει την Τέχνη του Θρησκευτικού Μέλους της Ελλάδας αλλά και των Ορθοδόξων Λαών, όπου γης και θα λαμβάνει χώρα σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα, σε επιλεγμένες ημερομηνίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Πρώτος σταθμός της νεοσύστατης δράσης του θα είναι η Ιερά Νήσος Τήνος, όπου στα σκαλιά του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης παρουσιάστηκε συναυλία αφιερωμένη στη Χάρη Της, με τον διεθνούς φήμη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο και την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή.

Η συναυλία, με τίτλο "Παρακαλώ Σε Παρθένε" πραγματοποιήθηκε, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας και αποτέλεσε την πρώτη πανελλαδικής απήχησης συναυλία που φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Της.

Στη συναυλία αυτή, η δεξιοτεχνική προσέγγιση και η δημιουργική έμπνευση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου συάντησαν την λιτή και μακριά από περιττές τεχνοτροπίες και ανθρώπινους βερμπαλισμούς βυζαντινή υμνωδία και την αρχέγονη, μυσταγωγική, αυθεντική ελληνική δημοτική μουσική.

Η συναυλία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM).

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger