Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Χαλυβουργία» Βόλου: Εκβιάζει για νέες μειώσεις μισθών

Σε «μπαράζ» εκβιασμών κατά των εργαζομένων έχει προχωρήσει η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας» στο Βόλο. Μετά το «όχι» που είπαν οι εργαζόμενοι στην απαίτηση του Μάνεση για υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης με νέες μεγάλες μειώσεις μισθών, η ιδιοκτησία έχει κυριολεκτικά «σκυλιάσει» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τους εργάτες να υποχωρήσουν.
Την Πέμπτη η εργοδοσία ανακοίνωσε εκ περιτροπής εργασία από 1η Ιούλη, ανακοίνωση που ανακάλεσε την Παρασκευή κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Παράλληλα όμως ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν για μια ακόμα φορά οι μισθοί κατά 14%. Συμπαραστάτη στις επιδιώξεις της έχει τη διοίκηση του εργοδοτικού σωματείου που χτες όλη μέρα «διαβουλευόταν» με την εργοδοσία. Ο εκβιασμός της εταιρείας δεν έχει σταματημό καθώς διαρρέει στους εργαζόμενους πως επεξεργάζεται και «σενάρια» ακόμη και για κλείσιμο των εργοστασίων.
Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει και οι εργαζόμενοι να δουν τη δράση τους. Είναι φανερό πως οι προειδοποιήσεις των συναδέλφων τους χαλυβουργών του Ασπροπύργου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη έστω και τώρα, πριν είναι πολύ αργά. Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας» του Βόλου να κάνουν στην άκρη τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να ακολουθήσουν το κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», το οποίο σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι το θαρραλέο «ΟΧΙ» των εργατών της «Χαλυβουργίας», «πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε οργάνωση και πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματα, να βγάλει κι άλλα κέρδη από τον ιδρώτα και το αίμα των χαλυβουργών».

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger