Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ... Θεωρούν ύποπτους φοροδιαφυγής και "ξετινάζουν" άνεργους & συνταξιούχους

Η Εφορία θεωρεί ύποπτους φοροδιαφυγής τους ανέργους και του χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και αυτούς που δικαιούνται μικρής επιστροφής φόρου και τους καλεί να πάρουν τα κιτάπια τους και να περάσουν από τα γκισέ για… επανέλεγχο. Τα παράδοξα του Τaxisnet δεν έχουν προηγούμενο όταν πρόκειται για μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους. Όταν πρόκειται για φοροφυγάδες εκατομμυρίων ευρώ το σύστημα κάνει τα στραβά μάτια.
Χιλιάδες πολίτες που επιχείρησαν να καταθέσουν οι ίδιοι ή μέσω των φοροτεχνικών τους τις φορολογικές τους δηλώσεις βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κόκκινο μήνυμα να αναβοσβήνει στην οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή. Με αυτό το μήνυμα η Εφορία τους καλεί άμεσα να περάσουν από τα γκισέ για έναν «εξονυχιστικό» έλεγχο.
Κοινό στοιχείο όσων λαμβάνουν αυτό το μήνυμα με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης είναι ότι δηλώνουν μικρά ή μηδενικά εισοδήματα. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή κάνουν ένα μεροκάματο την εβδομάδα ή μικροσυνταξιούχους. Αυτούς η Εφορία τους θεωρεί φοροφυγάδες.

Θεωρεί επίσης ύποπτους φοροδιαφυγής όσους έχουν μεγάλη παρακράτηση φόρου, όσους έχουν ενεργό «μπλοκάκι» και όσους εμφανίζουν μεγάλες εκπτώσεις από δαπάνες ή δηλώνουν μεγάλη επιστροφή ΦΠΑ.
Οι πολίτες αυτοί καλούνται να περάσουν από την Εφορία με όλα τους τα παραστατικά, από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας και αποδείξεις, μέχρι δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κ.λ.π. Εάν δεν προκύψει κάτι το μεμπτό τότε ειδοποιείται η ΓΓΠΣ για να ξεμπλοκάρει το εκκαθαριστικό.
Πρόκειται για παράνοια. Οι άνθρωποι του υπουργείου Οικονομικών που «φόρτωσαν» τέτοια δεδομένα στο Taxisnet θεωρούν ύποπτους φοροδιαφυγής τους ανέργους και αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα εξαιτίας των μέτρων εξόντωσης που έχουν επιβάλλει στην ελληνικά κοινωνία.
Αντί να αναβοσβήνουν «κόκκινα μηνύματα» στην Εφορία και να επιβάλλεται ακόμη και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για όσους είναι αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγοντες εκατομμυρίων ευρώ, υποβάλλουν σε ταλαιπωρία ανήμπορους ανθρώπους (μεταξύ τους είναι και ανάπηροι).
Οι κύριοι όμως του υπουργείου Οικονομικών έχουν φροντίσει για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Τους έχουν εξασφαλίσει ασυλία και με μία νομοθετική διάταξη τους χαρίζουν και τα χρέη.
Γιατί; Γιατί πληρώνουν τα κοροΐδα με την απειλή της κατάσχεσης κάθε τους περιουσιακού στοιχείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger