Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Κλοιός στη Βουλή από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Πυρετός» κινητοποιήσεων από σήμερα στην Αθήνα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Αθήνα, ενώ σήμερα προγραμματίζεται από την ΑΔΕΔΥ περικύκλωση της Βουλής
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Αθήνα, ενώ σήμερα προγραμματίζεται από την ΑΔΕΔΥ περικύκλωση της Βουλής
Στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί δύο συγκεντρώσεις, ενώ από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη θα υπάρξει μία σειρά παρεμβάσεων (συναυλίες, συμβολική περικύκλωση της Βουλής κ.ά.). Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Επιπλέον απεργούν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, μονάδες Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Οι Ομοσπονδίες (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) τους διοργανώνουν νέα 24ωρη απεργία, στις 24 Ιουλίου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις 2.500 διαθεσιμότητες.
«Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζομένους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας», τονίζει η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί).
Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως «οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στον χώρο της Υγείας».
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει αύριο στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα νωρίτερα -δηλαδή στις 10.30 το πρωί- θα γίνει συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες-εξπρές και με νέα Μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια», σημειώνουν τα συνδικάτα.
Τα ραντεβού
Σήμερα η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ και καλεί σε περικύκλωση της Βουλής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία.
Αύριο βράδυ οι εργαζόμενοι στους δήμους και στην Εκπαίδευση προγραμματίζουν ολονυχτία στο Σύνταγμα, ενώ θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη με νέο συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων και πολλοί δήμοι βρίσκονται ήδη υπό κατάληψη.
Οι εργαζόμενοι από την περασμένη εβδομάδα αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη βάζουν τριήμερο λουκέτο στους δήμους.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΥΡΙΟ
Απεργίες στις συγκοινωνίες
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται αύριο οι μετακινήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια. Ειδικότερα, για αύριο 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό. Παράλληλα στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger