Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Έσπασε το ευρωπαϊκό ρόδι με… πρόκριση!

«Γραφτό» φαίνεται πως ήταν για την Ξάνθη να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σημειώνοντας την «παρθενική» της νίκη στα ποδοσφαιρικά μονοπάτια της Ευρώπης.

H ομάδα της Θράκης επικράτησε με 2-1 στην παράταση της Λίνφιλντ εκτός έδρας. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Λέιτε Μαρσελίνιο, στέλνοντας στον «έβδομο ουρανό» τους συμπαίκτες και τους οπαδούς της ομάδας του και βυθίζοντας στη θλίψη τους υποστηρικτές της ιρλανδικής ομάδας.

Επόμενος αντίπαλος της Ξάνθης είναι η βελγική Σταντάρ Λιέγης. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου στην Ευρώπη, η οποία έπαιζε από το 44' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Φλίσκα. Τα γκολ των «Ακριτών» πέτυχε ο Μαρσελίνιο στο 27' και το 105'.

Το πρώτο παιχνίδι της Ξάνθης με τη Στάνταρ Λιέγης θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, όπου συμμετέχει και ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι συνθέσεις:

Λίνφιλντ
(Ντέιβιντ Τζέφρεϊ): Τάφεϊ, Μπερνς (91’ Μακ Κάουλ), Μπερνς (70’ Μακ Άλιστερ), Γουάρντ, Κλαρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (46’Μαλγκρού), Τόμσον, Κάρβιλ¨

Ξάνθη
(Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98’ Γκοχούρι), Μάνταλος (55’ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Μαρίν (56’ Μπέρτος), Ντιέ

Διαιτητής: Αλεκσέι Εσκόφ (Ρωσία)
Γήπεδο: Γίντσορ Παρκ, Μπέλφαστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger