Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την κρίση τους! οργάνωση – αλληλεγγύη – αντίσταση – ανατροπή

Τέσσερα χρόνια οι επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ οργάνωσαν αντιστάσεις που ξεκίνησαν από τα κάτω και χειραφέτησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε αγωνιστική κατεύθυνση. Το 2009 που ξεκίνησαν οι πρώτες επιτροπές, εκτιμούσαμε ότι η σχεδιασμένη παράδοση κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετά τους ολυμπιακούς της αρπαχτής, με πρώτη την εμπορευματοποίηση του δημόσιου οδικού δικτύου, θα είχε συνέχεια. Ξεκινήσαμε τις δράσεις ενάντια στα διόδια, ακολούθησαν τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες, τα χαράτσια και οι πλειστηριασμοί που έρχονται.

Τέσσερα χρόνια οι επιτροπές αγώνα  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ οργάνωσαν αντιστάσεις που ξεκίνησαν από τα κάτω και χειραφέτησαν  εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε αγωνιστική κατεύθυνση. Το 2009 που ξεκίνησαν οι πρώτες επιτροπές, εκτιμούσαμε ότι η σχεδιασμένη παράδοση κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετά τους ολυμπιακούς της αρπαχτής,  με πρώτη την εμπορευματοποίηση του δημόσιου οδικού δικτύου,  θα είχε συνέχεια. Ξεκινήσαμε τις δράσεις ενάντια στα διόδια, ακολούθησαν τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες, τα χαράτσια και οι πλειστηριασμοί που έρχονται.
Σήμερα, ΕΕ/κυβερνήσεις –ΔΝΤ- τράπεζες, βιομήχανοι και πολυεθνικές έχουν εξαπολύσει μια συνολική επίθεση στο σύνολο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων /κατακτήσεων. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη απειλή φτωχοποίησης και κοινωνικής ισοπέδωσης μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Η άρνηση πληρωμής, το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» μετεξελίχθηκε σε απόλυτη πραγματική αδυναμία του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στη καθημερινή φοροληστεία, ενώ αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης. Η ένταση της επίθεσης διέλυσε στη πράξη τους μύθους για αντιστάσεις στα πλαίσια  της αστικής τους νομιμότητας, διέλυσε αυταπάτες, απαξίωσε κάθε μορφής αντιπροσώπευση και ανάθεση.  Το «δεν πληρώνω» ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Αποτελεί ιστορική και αγωνιστική παρακαταθήκη για όσους συμπορεύτηκαν μαζί στις δράσεις του.  Οι εξελίξεις είναι καταλυτικές.
Η κοινωνική και πολιτική αγριότητα του συστήματος εξουσίας προσλαμβάνει απίστευτη ένταση και έκταση. Η νέα εποχή της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος ανατρέπει όλες τις προηγούμενες θεωρήσεις, στρατηγικές και τακτικές. Η ανάδυση του φασιστικού φαινόμενου αποτελεί κομμάτι της νέας στρατηγικής του σημερινού καπιταλισμού που απειλεί να ισοπεδώσει με φωτιά και τσεκούρι κάθε αντίσταση στους σχεδιασμούς του. Η φιλοσοφία της λαϊκής αντίστασης και ανυπακοής, έτσι όπως την υπηρέτησε και την καλλιέργησε το ευρύτερο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»,  απαιτεί τώρα μία συνολική πολιτική και κινηματική αναβάθμιση με χαρακτηριστικά γενικευμένης σύγκρουσης και ανατροπής σε όλα τα επίπεδα, οργάνωση, οριζόντια συμπόρευση και συντονισμό με όλες τις λαϊκές δυνάμεις που ωθούνται καθημερινά στο περιθώριο και τη φτωχοποίηση, ξεπερνούν τις αυταπάτες και το φόβο, έχουν κατανοήσει ότι η ανατροπή ή θα γίνει από τα κάτω για να οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία ή θα νικηθούμε ιστορικά άλλη  μια φορά.
Η πολιτική παρακαταθήκη του κινήματος «δεν πληρώνω» άνοιξε το δρόμο για τη μετεξέλιξη αυτού του κινήματος αντίστασης της κοινωνίας στην υποδούλωση και τα συμφέροντα εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας. Σήμερα «δεν πληρώνω» οφείλει να  σημαίνει αρνούμαι την υποταγή στα συμφέροντα της ολιγαρχίας και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Δεν πληρώνω την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.  Επιλέγουμε στρατηγικά την ανατροπή τους  για να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.
Καμία διαχείριση στα πλαίσια αυτού του ανθρωποφαγικού πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Καμία «προοδευτική» μεταρρύθμιση δεν θα ανακόψει τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Αντίθετα θα τους ευνοήσει καλλιεργώντας αυταπάτες και δίνοντας πολύτιμο χρόνο στο καπιταλιστικό στρατόπεδο, τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς μηχανισμούς επιβολής των πολιτικών τους.  Καμία αντιπροσώπευση και ανάθεση της υπεράσπισης των  λαϊκών συμφερόντων δεν μπορεί να οδηγήσει στη κοινωνική απελευθέρωση. Το δίλημμα ανατροπή ή διαχείριση έχει απαντηθεί στη σημερινή πραγματικότητα: Είναι ανατροπή ή ισοπέδωση.
Εμείς που συμπορευτήκαμε αγωνιστικά  στις δράσεις του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με τις επιτροπές αγώνα είτε μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις, τα εργατικά σχήματα και όλες της συλλογικότητες από τα κάτω που συμμετέχουμε, συνεχίζουμε μέσα σε αυτά τα λαϊκά αγωνιστικά μετερίζια  δίνοντας καθημερινά τον αγώνα και ξεκινάμε παράλληλα μια προσπάθεια συστράτευσης, οργανωτικής αναβάθμισης, ανασυγκρότησης και συντονισμού, μια δυναμική μετεξέλιξη από τα κάτω που θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις των καιρών. Επιδιώκουμε τη συγκρότηση ενός ενιαίου Μετώπου αντίστασης και ανατροπής που θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για μια νικηφόρα πορεία του λαϊκού κινήματος. Σε αυτή τη κατεύθυνση αναλαμβάνουμε τη πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα τη συζήτηση και απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις λαϊκές συλλογικότητες και τους συναγωνιστές που πορευόμαστε μαζί για το μετά και το μέλλον της λαϊκής πάλης: Τον αγώνα της ανατροπής τους από τα κάτω για νάχει ο λαός το πάνω χέρι στην οργάνωση και τη λειτουργία της κοινωνίας στο μέλλον με ελευθερία, δικαιοσύνη, αυτοδιαχείριση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με όρους και προϋποθέσεις στον αντίποδα της καπιταλιστικής κερδοφορίας,  για μια ζωή αξιοβίωτη και δημιουργική.
  Η επερχόμενη σύγκρουση των από τα κάτω με όλες τις δυνάμεις της εξουσίας του κεφάλαιου πρέπει να προχωρήσει με άλματα και όχι με μικρά βήματα. Θα βιώσουμε, είτε την ορμή και την βιαιότητα μίας αντεπανάστασης που θα ξεδιπλωθεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, είτε μία επαναστατική διαδικασία με νικηφόρα αποτελέσματα.
Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους!
Εμπρός για ένα ενιαίο, ριζοσπαστικό, δυναμικό, ανατρεπτικό ΜΕΤΑ – Μέτωπο Αντίστασης & Ανατροπής  για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”
www.denplirono.info
www.denplirono.info - http://denplirono.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger