Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

«Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»: Επίσημη πρεμιέρα, γεμάτη εκπλήξεις!

Μια συγκλονιστική, επίκαιρη ταινία, με την υποβλητική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την επιβλητική χορογραφία του Renato Zanella.
«Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»: Επίσημη πρεμιέρα, γεμάτη εκπλήξεις!
H επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»του Αστέρη Κούτουλα που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους σε πρώτη προβολή από 18/07 απο τη New Star, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Τριανόν στις 20.00, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, του σκηνοθέτη  Αστέρη Κούτουλα, της νεαρής πρωταγωνίστριας Bella Oelmann και των συντελεστών της ταινίας.

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Στέφανος Κορκολής, θα ερμηνεύσει στο πιάνο γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.  Μια διαφορετική ταινία, σε σκηνοθεσία του Αστέρη Κούτουλα και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας έγινε στο θέατρο Μπάντμιντον στις 20 Ιουνίου.
 

Λίγα λόγια για το έργο…

Η ιστορία της ταινίας (η δολοφονία δυο παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα) τους προέρχεται από τον Ευριπίδη και είναι, από την αρχαιότητα και μετά, ένα θέμα που δεν έχει χάσει τίποτα από τη σύγχρονη και φρικαλέα επικαιρότητά του, παρά το γεγονός ότι έχει χιλιοπαιχθεί και ανακυκλωθεί αιώνες τώρα. 

Πρόκειται για μια ταινία που ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό Μύθο με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τη χορευτική ερμηνεία της Μαρίας Κουσουνή, τη χορογραφία του Ρενάτο Ζανέλα και την ερμηνεία της Μουσικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης. 

Το φιλμ ξεκινάει με τα πρώτα μέτρα της μουσικής του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και τελειώνει με τα τελευταία μέτρα της μουσικής του, η οποία συνοδεύει τις λιγοστές φράσεις που προφέρονται. Έξι σολίστες χορευτές, ανάμεσά τους η εξαιρετική Μαρία Κουσουνή ως Μήδεια – σε εκφραστικές κοντινές λήψεις, λυρικές χορευτικές σκηνές, αποκαλυπτικές καταστάσεις πρόβας, μια μείξη από κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο εκφραστικό χορό, συνυφασμένη με εικόνες από εξεγερμένους και κουκουλοφόρους νεαρούς, βαριά οπλισμένους και ανεξέλεγκτους αστυνομικούς, μορφές από έναν άλλον, αμείλικτο κόσμο που έχει σφετεριστεί την καθημερινή πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτό τον κόσμο προβάλλει ξαφνικά η μορφή της δεκαπεντάχρονης Μπέλα Έλμαν η οποία, παίζοντας τον ίδιο της τον εαυτό, κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της. Η αθωότητα που είναι καταραμένη, εξοβελισμένη από την κοινωνία, στο έλεος της εξάντλησης, της απογοήτευσης, της έλλειψης στοργής.

Είναι μια ταινία αφιερωμένη σε αμήχανους γονείς και ιδίως σε νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσει το μέλλον. Τους νέους που οι ίδιοι οι γονείς τους τούς έφραξαν το δρόμο.
 
Από τις 18 Ιουλίου στους κινηματογράφους.
«Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»: Επίσημη πρεμιέρα, γεμάτη εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου