Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο 4ΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ?





Οι λαξευτοί τάφοι στα Σεντούκια: Πολλές ιστορίες ακούγονται για κρυμμένους θησαυρούς που βρίσκονται στο γκρεμό που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Να είναι άραγε αλήθεια ; Κανείς δεν γνωρίζει, αυτό που σίγουρα όμως γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για τέσσερις  μοναδικούς αρχαίους λαξευτούς τάφους, πιθανόν της ρωμαϊκής ή της παλαιοχριστιανικής περιόδου.
Βρίσκονται στο βουνό Καρυά της Σκοπέλου (ακριβώς πάνω από το Μοναστήρι του Αγ. Ευσταθίου).
Δυο από τους τάφους είναι παράλληλοι μεταξύ τους και χωρίζονται από έναν τρίτο που είναι ημιτελής και έναν άλλο που είναι παράλληλος προς τους τρεις και βρίσκεται δυο μέτρα μακρύτερα. Οι τρεις ολοκληρωμένοι τάφοι έχουν καλύμματα 2,5 μέτρων από μονόλιθες πλάκες και βρέθηκαν ανεστραμμένες-σημάδι σύλησης.

Θα φτάσετε εκεί από τον χωματόδρομο προς τη Καρυά (όπου βρίσκεται και η πηγή με το καλύτερο νερό του νησιού). Θα βρείτε πολλές πινακίδες. Ξαφνικά ο δρόμος σταματάει, αφήνετε το αμάξι ή το μηχανάκι σας (συνιστώ μηχανάκι) και ακολουθώντας τα διάφορα κόκκινα σημάδια που θα βρίσκεται στις πέτρες δίπλα από το στενό μονοπάτι που οδηγεί στους τάφους, θα φτάσετε στα σεντούκια.
Από εκεί θα έχετε την ευκαιρία να αγναντέψετε την Αλόννησο, την Εύβοια, τη Σκιάθο και το Πήλιο! Αν είστε τυχεροί, με καλή διαύγεια,  το μάτι σας θα φτάσει  μέχρι  την Χαλκιδική και τον Όλυμπο!
Περισσότερο απο όλα αξίζει το περπάτημα στη φύση για όσους αγαπούν να περπατούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger