Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των σχολικών συμβούλων μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι...
υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την απόφαση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφάσισαν για την Τρίτη τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνομικοί.

Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπ. Δ. Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger