Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα «Posidonia 2013»

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Posidonia 2013» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 28 με 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο συνέδριο για την κρουαζιέρα, την ιστιοπλοΐα και την ακτοπλοΐα.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και οι στρατηγικές ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ευρωπαϊκή ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας και η ζήτηση της για την περιοχή.
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους , ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας παραβρέθηκαν στελέχη τα οποία προχώρησαν σε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση για νέους προορισμούς σε άλλα ελληνικά λιμάνια, όπως είναι αυτό του Βόλου.
Το συνέδριο άνοιξε ο διεθνούς φήμης brand strategist Peter Economides, με μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση σχετικά με το μέλλον της κρουαζιέρας στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης κα Θέκλα Καμμένου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ζαφείρης Γιώργος.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα Θέκλα Καμμένου, αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα των εργασιών της Στρογγυλής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2 με 3 Μαρτίου στο Βόλο, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Σμύρνης και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), υπό την αιγίδα του HATTA (του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων), με θέμα την δημιουργία ενός πλέγματος κοινών διαδρομών κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με το Επιμελητήριο Σμύρνης και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία της προώθησης της διαδρομής των κρουαζιερόπλοιων σε λιμάνια του Βορείου Αιγαίου.
Μάλιστα το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Εταιρεία Ανάπτυξης του, είχαν αξιόλογη παρουσία και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Στις συνεδρίες για το Yachting αξιολογήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης κορυφαίων γεγονότων Yachting στην Ελλάδα, συζητήθηκαν οι τρέχουσες ελλείψεις στην Ελλάδα (φορολογία, υποδομές, υπηρεσίες, κλπ.) καθώς και οι απαραίτητες λύσεις για να αξιοποιήσει η χώρα μας τις πραγματικές δυνατότητές της, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των στελεχών ανάπτυξης μαρίνων.

Η Διεθνής Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Posidonia 2013» αποτελεί σταθμό ανάπτυξης για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος μέσω της κρουαζιέρας, και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ελλάδα αλλά και για την πόλη του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger