Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε ισόβια καταδικάστηκε η Eλληνίδα τηλεoπτική παρουσιάστρια για φόνο

Εκτενή δημοσιεύματα της Washington Post και της Herald Sun αναφέρονται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας να καταδικάσει την κ. Σκορδέλη, μια πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια... τον αδελφό της, καθώς και δύο άλλους κατηγορούμενους σε ισόβια κάθειρξη, βρίσκοντάς τους ένοχους για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, στην πολύκροτη υπόθεση εκτέλεσης, με μαφιόζικο τρόπο, του πλέον γνωστού "βαρόνου των media" Άντη Χατζηκωστή.

Σύμφωνα λοιπόν με την Washington Post τα 2 αδέλφια, Έλενα Σκορδέλη και Τάσσος Κρασοπούλης φαίνεται πως ξόδεψαν εκατομμύρια ευρώ στην προσπάθειά τους να επανακτήσουν το πακέτο μιας ελεγχόμενης μετοχής σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ΜΜΕ, το Σίγμα, με την ελπίδα ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιζόταν το επαγγελματικό μέλλον της Σκορδέλη στο Σίγμα, κάτι το οποίο ο κ. Χ"κωστής απερίφραστα απέρριπτε...

Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο, η Σκορδέλη έβλεπε πλέον ως μόνη λύση την φυσική εξόντωση του Χ"κωστή στα προβλήματα που είχαν προκύψει στην καριέρα της, καθώς κάθε προηγούμενη απόπειρά της να μεταπείσει τον πατέρα του κ. Χ"κωστή, ο οποίος ήλεγχε το συγκρότημα ΔΙΑΣ, στο οποίο και ανήκε ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, είχε πέσει στο κενό, καθώς εκείνος αρνήθηκε να μεσολαβήσει.


“Το κίνητρο των Σκορδέλη και Κρασοπούλη ήταν η εκδίκηση και η πρόθεση του να βγάλουν από την μέση τον επιχειρηματία του Σίγμα, προκειμένου να εκπληρώσουν τα σχέδια τους σύμφωνα με την νέα τάξη πραγμάτων που θα διαμορφωνόταν μετά την δολοφονία και τα οποία ήταν έτοιμοι να διεκπεραιώσουν με κάθε τίμημα". Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε η 380 σελίδων δικαστική απόφαση.

Την απόγνωση και το μίσος της Σκορδέλη αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι έφτασε η Σκορδέλη να συμβουλευθεί μια μάντισα με την ελπίδα να μεταπειστούν πατέρας και γιος Χ"κωστής.

Σε άλλο διεθνές δημοσίευμα η Herald Sun αναφέρεται στο ότι στην Κύπρο ο φόνος εκ προμελέτης επισύρει αυτομάτως τα ισόβια δεσμά.

"Πάνω απ' ολα το δικαστήριο έκρινε ως ειλικρινή και αξιόπιστη την μαρτυρία του Φάνου Χ"γεωργίου, ο οποίος και ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος οδηγούσε την μοτοσυκλέτα διαφυγής του εκτελεστή."

Μάλιστα κατά την ακροαματική διαδικασία έγινε γνωστό πως το αντάλλαγμα για την εκτέλεση του Χ"κωστή ήταν 50.000 ευρώ και εργοδότηση των δραστών από το κανάλι, αφού πλέον η θέση της Σκορδέλη θα παγιωνόταν σε αυτό.
Το δικαστήριο θεώρησε ότι η Σκορδέλη ήταν αυτή η οποία κίνησε τα νήματα της συνωμοσίας που οδήγησαν στην εκτέλεση του δημοφιλούς επιχείρηματία, με κίνητρο όχι μόνο την εκδίκηση για την αποπομπή της από τον σταθμό, αλλά και την έντονη επιθυμία της να καταλάβει τον θώκο της ηγεσίας του σταθμού Σίγμα.

Συνήγορος της Έλενας Σκορδέλη: «Προχωράμε κανονικά στην έφεση της απόφασης»
Νομικά «ελαττωματική», χαρακτηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, τη χθεσινή απόφαση του κακουργιοδικείου, το οποίο επέβαλλε στην καταδικασθείσα, ποινή ισόβιας κάθειρξης, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

Μιλώντας στο newsit.com.cy, ο κύριος Κυπριανού, έκανε γνωστή την πρόθεση των πελατών του, Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη, να προχωρήσουν στην καταχώρηση έφεσης εναντίον της απόφασης του Κακουργιοδικείου, κρίνοντας πως αυτή, νοσεί νομικά.

Ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Κακουργιοδικείου «ελαττωματική», ενώ η έφεση των πελατών του, όπως αποκάλυψε, θα καταχωρηθεί εντός της επόμενης βδομάδας.

Την ίδια πρόθεση, όπως ανέφερε ο Μιχαλάκης Κυπριανού, έχουν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων δύο κατηγορουμένων, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, οι οποίοι θα προχωρήσουν ταυτόχρονα σε έφεση της πρωτόδικης απόφασης.

Όπως εξήγησε, ο συνήγορος των Σκορδέλη και Κρασοπούλη, το γεγονός ότι η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την διαδικασία υποβολής έφεσης, από μέρους των πελατών του, γιατί αυτό που προσβάλλουν είναι το περιεχόμενο της απόφασής τους.

Τρία είναι τα σενάρια, που θα ακολουθήσουν:

Το πρώτο, είναι το εφετείο να αποδεχθεί την έφεση της απόφασης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κακώς το κακουργιοδικείο κατέληξε ομόφωνα σε καταδίκη.

Το δεύτερο είναι, να κρίνει ότι είναι καλά τεκμηριωμένη και να απορρίψει την έφεση

και στην τρίτη περίπτωση, να διατάξει επανεκδίκαση της υπόθεσης, με διαφορετική σύνθεση δικαστών από το Κακουργιοδικείο.

Πηγή: Washington Post & Herald Sun-newsiy
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger