Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Παιδιά έχουμε γράμμα!

Γράφει ο Νίκος Βανδώρος

Παιδιά έχουμε γράμμα! Σε σας μιλάω τους άνεργους και άεργους που είστε στα 30 και κοιμόσαστε στο δωμάτιο των παιδικών σας χρόνων. Σε σας που βουλιάζετε σε μια απραξία, μια εκούσια στειρότητα που θέλοντας και μη σας έμπηξε στα σπλάχνα της. Έχουμε γράμμα από «διανοούμενους» μαζί με το .. Γιώργος Νταλάρα. Αυτούς που μιλάνε συνέχεια στα κανάλια και στα μέσα που χρωστάνε εκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Αναφέρομαι στην ανοικτή επιστολή που έστειλαν κάποια δημόσια πρόσωπα στην ελληνική νεολαία. Να μας πουν σε μας τους μικρότερους για ναζισμό και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε. Μάλλον εσείς ξεχάσατε τι συμβαίνει στην χώρα αυτά τα χρόνια. Έχετε φτάσει 80 χρονών και δεν φεύγετε από δημόσιες θέσεις και οφίτσια. Αντί για σας όμως φεύγουν οι νέοι από την χώρα. Αλήθεια για την γενοκτονία που
συμβαίνει στην χώρα ποιος θα μιλήσει; Για τη διαρκή διαρροή επιστημονικού προσωπικού, του ανθού της Ελληνικής νεολαίας. Αυτών που θα διεκδικούσαν και θα προσπαθούσαν να αλλάξουν τη χώρα.

Δεν έχετε καμία σχέση με το λαικό σώμα, δεν μας εκπροσωπείται. Σεβόμαστε το έργο σας, θα είμαστε αδαείς αν κάναμε το αντίθετο- αλλά δεν έχετε την νομιμοποίησή μας όταν νομιμοποιείται αυτή την κυβέρνηση. Αλήθεια μιας και μιλάτε για τα χρόνια εκείνα τι σημαίνει ακριβώς η λέξη δοσίλογος; Νομίζω αυτός που δίνει λόγο όχι στο λαό του αλλά σε κάποιους άλλους. Και η σημερινή κυβέρνηση τον λαό της τον έχει χεσμένο πατόκορφα. Και εμείς με την αντίσταση θα ήμαστε όπως έκανα και οι Έλληνες τότε. Και θα παλέψουμε να αναστήσουμε αυτόν τον τόπο, όχι αντίσταση του τύπου να πηγαίνουμε τσιγάρα στους αντάρτες.

Από αυτά που μας λέτε σίγουρα θα προσπαθήσουμε για κάτι. Να μην γίνουμε σαν και σας! Θα το προσπαθήσουμε όσο μπορούμε. Να παραδώσουμε έστω ένα τούβλο στην επόμενη γενιά και όχι συντρίμμια όπως εσείς. Από σας θα κρατήσουμε το έργο σας αλλά θα μας επιτρέψετε να μπορούμε να σας κρίνουμε- ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε αυτό- για την πολιτική σας παρουσία. Άλλωστε και ο κατοχικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος ήταν μέγιστος επιστήμονας, κορυφαίος της μαιευτικής και γυναικολογίας . Δεν αμφισβητεί κανένας το έργο του αλλά τον μέμφεται για την πολιτική του επιλογή μέχρι σήμερα.

Σας επιστρέφουμε τον γράμμα λοιπόν, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Χάθηκε στην πορεία αποστολής όπως χάθηκε και η δικιά μας γενιά στις γειτονιές του κόσμου…

 Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger