Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Επανεκκίνηση του κοινωνικού τουρισμού»

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου διοικητή του Οργανισμού κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

«Σήμερα είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με το νέο διοικητή και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε. «Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις.Η αναβίωση, μάλιστα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού που αποφασίστηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».

Στη συνάντηση του με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο υπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας καθώς και για τα σχεδιαζόμενα προγράμματα του Οργανισμού.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger