Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κεδίκογλου: «Δεν είναι κλείσιμο, είναι επανεκκίνηση»

Λόγω μεγάλης δημοσιότητας στο εξωτερικό για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τους ξένους ανταποκριτές σε συνέντευξη τύπου και υποστήριξε ότι «δεν κλείνει η ΕΡΤ, αλλά ένα στρεβλό κατασκεύασμα».

"Προσπαθούσαμε αυτόν τον εξορθολογισμό, αυτήν την μεταρρύθμιση της δημόσιας τηλεόρασης να την πετύχουμε εν λειτουργία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για το ειδικό μισθολόγιό τους, αυτό δεν ήταν δυνατόν. Το δημόσιο θέλει βαθιές τομές, που το ελληνικό δημόσιο θέλει ριζική αναδιάρθρωση.
 
Πιστεύουμε ότι η περίπτωση της ΕΡΤ είναι η χαρακτηριστικότερη. Είναι εκεί που όλοι λένε, όλοι συμφωνούν ότι πολλά δεν πάνε καλά, αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα.  Εμείς τα κάνουμε τα πράγματα σωστά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ειλικρινά, λόγω του ότι τους περασμένους μήνες τον περισσότερο καιρό η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε, τουλάχιστον δεν είχε ειδήσεις. Οι δημοσιογράφοι έκαναν απεργίες επειδή ήθελαν περισσότερα προνόμια και ειδικό καθεστώς, χωρίς να νοιάζονται για το τι συμβαίνει εν γένει στον ελληνικό δημόσιο τομέα.
 
Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν ανακοινώναμε ότι θα κλείσουμε την ΕΡΤ σε τρεις μήνες, τότε η ΕΡΤ για τρεις μήνες θα ήταν κλειστή λόγω απεργιών. Προτιμήσαμε να το κάνουμε με τον τρόπο αυτό".
 
Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λειτουργήσει εντός του καλοκαιριού. "Εμείς έχουμε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις στη βάση της δανειακής μας σύμβασης και του προγράμματος εξυγίανσης. Σε καμία περίπτωση δεν ορίζεται ότι θα καθοριστεί από την τρόικα ο Α ή ο Β Οργανισμός, σε καμία περίπτωση δεν είχαμε σχετικές συζητήσεις".
 
Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger