Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δημοπρατούνται οι παραλίες στη Σκιάθο

Δημοπρατούνται οι παραλίες στη ΣκιάθοΟλοκληρώνεται σήμερα, μετά από καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα,  η διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών του Δήμου Σκιάθου, λόγω των αλλαγών που επέφερε η νέα κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπογράφηκε πρόσφατα. Χθες εκμισθώθηκαν οι παραλίες του νησιού όπου θα τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη διαδικασία για όσους επαγγελματίες επιθυμούν να εγκαταστήσουν καντίνες και θαλάσσια σπορ.
Στην διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας που κύλησε ομαλά, δημοπρατήθηκαν 23 συνολικά παραλίες, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για πέντε παραλίες. Άγονος ήταν, συγκεκριμένα,  ο διαγωνισμός για τμήμα του νησιού Άρκος, τον μικρό Βασιλιά, την παραλία Κουτσερή, καθώς επίσης για δύο τμήματα παραλιών στο νησάκι Τσουγκριάς. Σύμφωνα μάλιστα με τον ισχύοντα κανονισμό, η δημοπρασία για την εκμίσθωση των πέντε παραπάνω παραλιών αναμένεται να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η καθυστέρηση της διαδικασίας είναι εμφανής αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά την περσινή σεζόν ήδη από την 1η Μαΐου είχαν εγκατασταθεί οι επαγγελματίες. Φέτος, λόγω των πολύ μεγάλων αλλαγών και καθυστερήσεων που επέφερε η αλλαγή στο καταστατικό και καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση των επαγγελματιών θα καταστεί δυνατή μετά τις 20 Ιουνίου, δεδομένου ότι προηγουμένως πρέπει να εγκριθούν τα πρακτικά και να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Η αντίστοιχη διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί για τον Δήμο Σκοπέλου, και αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, να εγκατασταθούν οι επαγγελματίες.
Σε ότι αφορά, τέλος, στην Αλόννησο, ψηφίστηκαν ομόφωνα κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής οι όροι δημοπράτησης για την εκμίσθωση των παραλιών του νησιού. Η προβλεπόμενη διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, ενώ εκτιμάται ότι πριν το τέλος του μήνα θα έχουν εγκατασταθεί οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.  Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου: «ευελπιστούμε ότι μέχρι τις 18 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση και θα προχωρήσουμε στην εκμίσθωση των παραλιών, ενώ θα ήταν ευχής έργο, εάν εγκατασταθούν πριν το τέλος Ιουνίου οι επαγγελματίες».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Also visit my site ... carpet cleaning calgary ()

Powered By Blogger