Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Το λαμόγιο

Αυτός ο άνθρωπος τον οποίο μόλις ακούσατε να μιλάει παραμονές του σχηματισμού της συγκυβέρνησης, αυτός ο ίδιος άνθρωπος λέει σήμερα με στόμφο ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών» –εννοώντας, βέβαια, ότι δεν έχει ο ίδιος λόγος να τις προκαλέσει.

Αυτός ο άνθρωπος δεσμεύεται επί λέξει στο βίντεο ότι συναρτά τη στήριξη της κυβέρνησης «με το περιεχόμενο, με το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί». Με το   π ο λ ι τ ι κ ό   π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν ο ,   παρακαλώ! Και παρά τη δέσμευσή του αυτή, αυτός ο ίδιος άνθρωπος υποστηρίζει σήμερα ότι «η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών» –σημερινές δηλώσεις.
Αυτός ο άνθρωπος, με ύφος που γεμίζει το στόμα του, κάνει στο βίντεο λόγο για προγραμματική συμφωνία· και την ώρα που έχει γίνει αυτή τέτοιο συλλεκτικό κουρελόχαρτο, που ακόμα και...

ο Βενιζέλος αξιώνει να συναφθεί μια νέα, επικαιροποιημένη μεταξύ των τριών, αυτός ο άνθρωπος που ακούσατε στο βίντεο δηλώνει ορκισμένος υποστηρικτής της πολιτικής που ασκείται –ορκισμένος, αφού θεωρεί ότι «έχουμε βγει στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία» –μάλιστα, και αυτό το δήλωσε σήμερα, επί λέξει!


Αυτός ο άνθρωπος είχε το αμέτρητο θράσος πριν από λίγο καιρό να πιάσει στο στόμα του την απλή αναλογική –γάντι και καλά που είχε πετάξει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν θυμάστε!!! Και όμως ο ίδιος αυτός άνθρωπος υποστηρίζει σήμερα ότι «δεν χρειάζονται εκλογές», την ώρα που ακόμα και ο Βενιζέλος, έστω για τους δικούς του λόγους, γελάει με τις δημοσκοπήσεις κατάμουτρα στην εκπομπή της Στάη· και αμφισβητεί ευθέως –Ποιος; Ο Βενιζέλος!– τη νομιμοποίηση της Νέας Δημοκρατίας ως πλειοψηφούντος κόμματος, κατά το συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή, καυτηριάζοντας έτσι το μπόνους των πενήντα εδρών!!! Κι όμως αυτός ο ίδιος άνθρωπος του βίντεο προεξοφλεί με τις σημερινές δηλώσεις του ότι «η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα».
Αυτος ο άνθρωπος δεν είναι ούτε «πάστορας», ούτε «κουρέλης», ούτε τίποτε από όλα αυτά. Αυτός ο άνθρωπος είναι απλώς λαμόγιο.
Αυτός ο άνθρωπος δικαίως λογοδοτεί μόνον εκεί όπου λογοδοτεί, δικαίως συγκυβερνά με αυτούς που συγκυβερνά, και εξίσου δικαίως θα έχει την ίδια τύχη μαζί τους.
Από sotosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger