Σάββατο 6 Απριλίου 2013

De facto πρωθυπουργός ο Στουρνάρας

Π ροφανώς δεν είναι "είδηση"  ότι  ο Σαμαράς και οι άλλοι  δύο της  "εταίροι"  του ήταν είναι και θα είναι  "άδεια πουκάμισα", ούτε  ασφαλώς , ότι   απο τότε που  ο δωσίλογος  "υιός της αλλαγής"  και  θετός  πατέρας του "λεφτά υπάρχουν", παρέδωσε αμαχητί  την εθνική μας κυριαρχία  στη νέα  "Ιερά Συμμαχία", δεν υπάρχει κυβέρνηση και κοινοβούλιο αλλά  ένα θλιβερό  θέατρο  επιχορηγούμενων  σκιών.
Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι ξένοι  επικυρίαρχοι δεν κρύβουν πλέον  τον πραγματικό ρόλο που είχαν αναθέσει  (με τη συναίνεση  των κυβερνητικών ανδρεικέλων) στον εκλεκτό τους  Στουρνάρα.
Και ο ρόλος  αυτός  δεν είναι βέβαια  εκείνος του υπουργού οικονομικών αλλά  εκείνος  του "ύπατου αρμοστή" ή  "σκιώδους  πρωθυπουργού"  όπως  θα έλεγαν οι εθελοτυφλούντες  υπέρμαχοι  του ευρωλιγουρισμού και...
της  λεβαντινοραγιάδικης  "δημοκρατίας".
Η πρώτη επίδειξη  ισχύος  απο πλευράς του Στουρνάρα , έγινε  αμέσως μετά  την  προχθεσινή  "σύναξη"  των τριών "εταίρων" , όταν  τους έστειλε  το  περιβόητο  "non paper"  (που επί της ουσίας  ήταν  "δελτίο τύπου") στο  οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ  τους  διευκρίνιζε ότι  δεν πρέπει να παίρνουν και πολύ στα σοβαρά το ρόλο τους  και πως ότι "συμφώνησαν" στην διάρκεια  της συζήτησης  για το "χαράτσι"  δεν ίσχύει,μιας και αυτό που τελικά θα εφαρμοστεί  θα είναι  η εκπεφρασμένη  δια αυτού  βούληση  της τρόικας.
Την επόμενη ημέρα  και με αφορμή  την  επιμονή του υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στο  "ήπιας προσαρμογής"  σχέδιο "εκκένωσης" του δημόσιου τομέα , ο  Στουρνάρας επανήλθε  δριμύτερος , κάνοντας σαφές προς όλους  ότι  αυτός  είναι  που  "κάνει κουμάντο" και πως οι εντολείς του θέλουν να δούν  εδώ και τώρα   γεμίζει το "κολοσσαίο" με  δημοσίους υπαλλήλους.
Προς τούτο  επιστρατεύθηκε  και ο  γυιός  του  Ψυχάρη (και ελέω  ΔΟΛ  βουλευτής  της ΝΔ), ο οποίος  με την ορμή  του  γιάπη- ευρωταλιμπάν  έριξε  την πατσαβούρα  στα μούτρα του Μανιτάκη κατηγορώντας  τον, ότι  "θα μείνει στην ιστορία, ως ο υπουργός προστάτης των επίορκων των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων".
Ταυτόχρονα σύμφωνα με την "έγκριτη"  Καθημερινή, στενοί συνεργάτες του υπουργού δήλωναν πως : "αν το πρόβλημα για την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον Γιάννη Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα".
Ας μην γελιώμαστε όλος  αυτός ο θόρυβος  δεν  γίνεται  περί "όνου σκιάς" , διότι περί αυτού πρόκειται  όταν συζητούμε   για τις διαφορές  μεταξύ  της  πρότασης  Μανιτάκη για "κινητικότητα" και της  πρότασης  της τρόϊκας για εδώ και τώρα  μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Όλο αυτό  το κακοστημένο θέατρο παίχτηκε   για να  καταλάβει  ο  ελληνικός λαός   ότι  αυτός  που ήταν , είναι  και  θα είναι  το αφεντικό σε αυτόν τον τόπο, δεν αστειεύεται  και πως θα κάνει  τα πάντα  για  να  έχει πάντα χορτασμένα "τα λιοντάρια στην  αρρένα".
Έχω την  αίσθηση, πως  όλη αυτή   η   χυδαία  επίδειξη  αυταρχισμού και "ισχύος",που γίνεται  φυσικά στα πλαίσια μιας τρομοκρατίας  και με μεθόδους  που  άριστα  περιγράφει  η  Naomi Klein στο "Δόγμα του σοκ", καταδεικνύει  ότι όχι μόνο  δεν έχουν ισχύ  αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν  να  κουκουλώσουν  με το  πέπλο του φόβου την  αδυναμία τους  να αντιμετωπίσουν μια  μαζική λαϊκή  εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση.
Μια  εξέγερση που αν τελικά  δεν μπορέσουν να  αναχαιτίσουν, θα προσπαθήσουν να την μετατρέψουν σε εμφύλιο πόλεμο, με την βοήθεια  των  by licence  E.U and USA  "αντισυστημικών"  της  "Νέας Τάξης".
Όπως  έχουμε ξαναπεί, αυτή  η  τεσσαρακοστή θα είναι  πραγματικά  η πορεία των παθών  για το έθνος μας  και τον ελληνικό λαό και γι αυτό  πρέπει όλοι προσευχόμενοι  να είμαστε   σε  εγρήγορση, και να μην ακολουθούμε  τον ήχο της  κουδούνας  του κάθε  εγκάθετου  τραγόμορφου λύκου  της  Νέας Εποχής. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Therefore, he successfully managed to the total amount
as he could start coming towards the office after 8 weeks' respite online payday advances oh and should you think the problem is you're "too conservative" you haven't chosen to pay attenti.

Ανώνυμος είπε...

Also, my local pawn shop has a big sign out front saying, "We Buy Scrap Gold text loan the letter must describe your situation along with the steps you've got taken up correct it.

My weblog: text loan

Powered By Blogger