Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σαφάρι από ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο

Εκτεταμένους ελέγχους σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στην προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου τσιγάρων.
Την Πέμπτη, άνδρες του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση «σκούπα» μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στην κεντρική αγορά της πόλης και στην Πλατεία Αριστοτέλους, κατάσχεσαν 4.504 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συνέλαβαν τρία άτομα που τα διέθεταν λαθραία. Ακολούθησε έλεγχος σε δύο καταστήματα στα οποία φυλάσσονταν τα λαθραία, οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4.961 χαρτοκιβώτια με απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη στη Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, με πλαστά παραστατικά, ήταν έτοιμο να προωθηθεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που είχαν δηλωθεί ως "ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη". Συγκεκριμένα βρέθηκαν 320.000 πακέτα τσιγάρων και οι διαφυγόντες δασμοί απ’ αυτά ανέρχονται σε 1.072.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Στο μεταξύ, στις 28 Μαρτίου εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση 5 τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών, υλικό που κατά τις αρχές έχει κλαπεί από νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger