Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Έτοιμο να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο» το Λουξεμβούργο

Φωτογραφία για «Έτοιμο να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο» το Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο είναι έτοιμο να περιορίσει εν μέρει το αμφιλεγόμενο τραπεζικό του απόρρητο για να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή, δηλώνει σήμερα σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λικ Φρίντεν.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις ξένες φορολογικές αρχές», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στη «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκστσάιτουνγκ» μετά τις μομφές από εταίρους της ευρωζώνης για τις ιδιαίτερες τραπεζικές πρακτικές του Λουξεμβούργου.

«Η διεθνής τάση πηγαίνει προς μια αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών. Δεν είματε πλέον αυστηρά αντίθετοι σ' αυτό», υπογράμμισε ο κ. Φρίντεν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταβολές τόκων σε ξένους πελάτες ως παράδειγμα πληροφοριών που θα μπορούσαν να διαβιβάζονται στις χώρες προέλευσης και διαβεβαίωσε ότι «το Λουξεμβούργο δεν υπολογίζει στους πελάτες που θέλουν να κάνουν οικονομία στους φόρους τους».

Το Λουξεμβούργο, ένα από τα έξι ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε, κατηγορείται ολοένα και περισσότερο κυρίως για την κουλτούρα του τραπεζικού απορρήτου την οποία συντηρεί.

Ο κ. Φρίντεν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι επιθυμεί οι πελάτες των τραπεζών να έρχονται στο Λουξεμβούργο «όχι για να διαφύγουν από την εφορία ... αλλά επειδή τα προϊόντα μας και οι υπηρεσίες μας είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις διεθνείς ανάγκες».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας περιλαμβάνει 141 τράπεζες από 26 χώρες και 3.840 επενδυτικά ταμεία που επιχειρούν σε 70 άλλες χώρες. Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger