Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Το καθημερινό άγχος βλάπτει την υγεία μας (ησυχάστε έχουμε πληροφορίες ότι η Σκόπελος θα βουλιάξει φέτος από τον ξένο τουρισμό )

Απειλή για την καλή υγεία και το γερό οργανισμό μας αποτελεί το καθημερινό στρες.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UC), ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στις στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητάς μας μπορεί να αποτελέσει δείκτη πρόβλεψης της ψυχικής μας υγείας μακροπρόθεσμα.
"Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στο καθημερινό στρες και του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύουμε και αντιδρούμε σε καταστάσεις που μας στρεσάρουν είναι τόσο σημαντικός για την υγεία μας μακροπρόθεσμα όσο και η υγιεινή διατροφή και η άσκηση" τονίζει η Δρ. Σούζαν Τσαρλς (Susan Charles), επικεφαλής ερευνήτρια και καθηγήτρια ψυχολογίας και κοινωνικής συμπεριφοράς στο UC.

Στην έρευνα συμμετείχαν 711 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 25-74 ετών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αρνητικός τρόπος αντίδρασης σε καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις, όπως είναι οι καβγάδες με τον σύντροφο, οι συγκρούσεις με έναν συνάδελφο, οι ώρες αναμονής σε μια ουρά ή στην κίνηση του δρόμου, δρουν συσσωρευτικά και μπορεί να αποτελέσουν δείκτη πρόβλεψης της ψυχικής μας κατάστασης μετά από δέκα χρόνια.
"Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τα καθημερινά προβλήματα να καταστρέφουν τις στιγμές μας. Άλλωστε το σύνολο των στιγμών είναι οι μέρες και οι μέρες συσσωρευόμενες γίνονται χρόνια. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας ως τέτοια, παρά μόνο όταν έχουν γίνει τόσο σοβαρά, που απαιτούν επαγγελματική βοήθεια" καταλήγει η Δρ. Τσαρλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger