Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ- ΧΑΡΤΟΥ & ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Βόλος 4-04-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την Ε.Ε., ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.
      Στον Κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού, οι απολύσεις, η ελαστική και απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων έχουν γενικευθεί! Οι εργοδότες, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, έχουν αποθρασυνθεί πλέον και αξιώνουν από τους εργαζόμενους δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα! Τα ασφαλιστικά μας Ταμεία έχουν υποστεί τεράστια οικονομική αφαίμαξη και υπάρχει δυσκολία ακόμη και στην καταβολή των συντάξεων! Η Υγεία – Πρόνοια έχουν υποβαθμιστεί σε σημείο που να κινδυνεύουν ζωές! Τα παιδιά μας μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς λόγω ελλιπής χρηματοδότησης!
Η Διοίκηση της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου & Γραφικών Τεχνών στο νομό Μαγνησίας αποφάσισε την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου μας στην συσπείρωση των δυνάμεων για να ανατρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε σε μια σειρά εργασιακών χώρων στην περιοχή μας όπως:

Ø Εφαρμογή επιχειρησιακής σύμβασης στην ANTOPACK ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΕ, μετά το στήσιμο Ένωσης Προσώπων με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των αποδοχών.
Ø Μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπή εργασίας στο εργοστάσιο ΒΙΣ.
Ø Απλήρωτοι τεχνικοί του κλάδου σε τοπικές εφημερίδες και άλλους χώρους του κλάδου μας

Καλούμε τους συναδέλφους για κοινή στράτευση και αγώνα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, από αυτόν του αγώνα. Ο δρόμος της υποταγής δε μας ταιριάζει! Ο αγώνας αυτός όμως πρέπει να αντιστοιχηθεί στο μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε! Να γενικευθεί και να αποτελέσει τον εφιάλτη των εργοδοτών μας και των πολιτικών τους υπηρετών!

Το Σάββατο 6 Απρίλη, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις από τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε πόλη σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κάτω από τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, πρέπει να γίνουμε μια γροθιά όλοι οι εργάτες και οι εργάτριες στη βιομηχανία.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11 το πρωί, Πλ. Πανεπιστημίου
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger