Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έλληνας καμικάζι σε πολύνεκρη επίθεση στην Αλγερία

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΡΟΥΜΠΑ


ellinas-kamikazi-se-polunekri-epithesi-stin-algeria
Η καναδική κρατική τηλεόραση CBC έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο Καναδών που είχαν ενταχθεί στην ισλαμιστική οργάνωση η οποία πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση τον Ιανουάριο σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία.

Οι δύο νέοι περίπου 24 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην διάρκεια της επίθεσης, ήταν φίλοι και ζούσαν στο Οντάριο.

Ο ένας από αυτούς, ο Χρήστος Κατσιρούμπας από ελληνική ορθόδοξη οικογένεια είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό και ο άλλος ήταν γνωστός μόνο ως Αλί Μεντλέζ.

Και οι δύο ζούσαν στην πόλη Λόντον του Οντάριο και πήγαιναν μαζί σχολείο, σύμφωνα με την έρευνα δημοσιογράφων του CBC News.

Οι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάσθηκαν, αποκάλυψαν πως είναι πιθανόν ότι ο Κατσιρούμπας και ο Μεντλέζ ανατινάχτηκαν σκόπιμα στη μεγάλη έκρηξη που σκότωσε και τους τελευταίους δέκα ομήρους στο αλγερινό εργοστάσιο στην περιοχή Ιν Αμένας.
 
Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του CBC, τουλάχιστον άλλοι δύο συμμαθητές τους είχαν φύγει μαζί τους για το εξωτερικό πριν από ένα χρόνο.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πως ο Κατσιρούμπας ήταν πολύ πιθανό το πρόσωπο που οι όμηροι περιέγραψαν ως "ξανθό που μιλούσε αγγλικά της Βόρειας Αμερικής".
 
Όπως δήλωσαν πρώην συμμαθητές τους, οι δύο Καναδοί εγκατέλειψαν στο λύκειο το 2007. Ο Κατσιρούμπας δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ασπάστηκε τον ισλαμισμό. Ο Μεντλέζ παντρεύτηκε το 2009.
 
Στην επίθεση της 16ης Ιανουαρίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις κρατούνταν όμηροι από τους ισλαμιστές σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων στο Μαλί. Επειτα από τέσσερις ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας πραγματοποίησαν την τελική επίθεση στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 ξένοι, ένας αλγερινός όμηρος και 29 από τους ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger