Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εκστρατεία καθαριότητας στην Αλόννησο

Εκστρατεία καθαριότητας στην ΑλόννησοΕντονο είναι το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας της Αλοννήσου, φορέων, συλλόγων και εθελοντών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία καθαριότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Εχοντας την συνδρομή του Δήμου Αλοννήσου, που θα εφοδιάσει με σακούλες απορριμμάτων, ειδικά γάντια και νερό τους συμμετέχοντες, η τοπική κοινωνία θα συνδράμει για μια ακόμη χρονιά την κοινή προσπάθεια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των ακτών του νησιού. Δεκάδες εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, αλλά και μαθητές, συστρατεύονται με το περιβαλλοντικό κάλεσμα, εκφράζοντας έμπρακτα την πρόθεση συμμετοχής.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, επισημαίνει ότι «μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό και η θέληση να υποστηριχθεί η συγκεκριμένη εθελοντική, συλλογική δράση». Αξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί και θα συμμετάσχουν και τα μέλη της Αγγλικής κοινότητας του νησιού. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται οι παραλίες Μηλιά, Χρυσή Μηλιά, Τζώρτζη Γυαλός, Λεφτός Γυαλός, Κοκκινόκαστρο, Αγιος Δημήτριος, Στενή Βάλλα, Αγιος Πέτρος, Μικρός και μεγάλος Μουρτιάς, Βρυσίτσα και Γιάλια, Ρουσούμ Γυαλός, όρμος Τσουκαλιά, αλλά και το νησάκι Περιστέρα, για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ναυτικός Ομιλος του νησιού, προσεγγίζοντάς το με καγιάκ.
Θεσμοθετημένη πρωτοβουλία αποτελεί η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στην διεθνή πρωτοβουλία με τίτλο «Let’s Do It» που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου είναι η ακόμη δυναμικότερη κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων και η συμμετοχή ακόμη περισσότερων εθελοντών στην πρωτοβουλία καθαρισμού, που προβλέπεται να αναπτυχθεί σε όλο το εύρος του νησιού. «Θα επικεντρωθούμε στις παραλίες, αλλά στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλες δράσεις που περικλείουν τα μονοπάτια αλλά και τις γειτονιές του νησιού» υπογραμμίζει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αλοννήσου. «Βασικός στόχος, προσθέτει η ίδια, είναι να υλοποιηθούν σε πιο οργανωμένη βάση φέτος οι προγραμματιζόμενες δράσεις, με την συνδρομή του ντόπιου πληθυσμού».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger