Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κραυγές απόγνωσης !!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε)


 Δελτίο Τύπου 

Κραυγές απόγνωσης !!!

Οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ. Ηλίας Ξηρακιάς και κ. Δημήτρης Δερβένης, σε κοινή δήλωσή τους της 5ης Απριλίου 2013, αναφέρουν μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ορισμένοι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Βόλου, με «προτροπή» και υποσχέσεις, μεταξύ άλλων, και των συλλογικών τους οργάνων, (Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης είναι το μοναδικό συλλογικό όργανο των καταστηματαρχών),  έχει φτάσει να οφείλουν στην πόλη, για τα παρελθόντα έτη, το χρηματικό ποσό των 11 εκ. ευρώ (με πρόστιμα και προσαυξήσεις), το οποίο προέρχεται είτε από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, είτε από το τέλος παρεπιδημούντων (0,5% του τζίρου τους), το οποίο εισέπραξαν από τους συμπολίτες μας για λογαριασμό του Δήμου και δεν το απέδωσαν ως όφειλαν».
Αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ευθεία, αναίτια και παντελώς αστήρικτη επίθεση στο Σύλλογό μας, η οποία εκτός του ότι έχει και νομικές συνέπειες, σε κάθε περίπτωση αποτελεί απαράδεκτη στάση. Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεται ο Σύλλογός μας ότι προτρέπει μέλη του να παρανομήσουν, και μάλιστα αναδρομικά, σε βάρος της πόλης.

Η κοινή δήλωση των αντιδημάρχων, επισημαίνει επίσης ότι, «σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (53 από τις 210) δεν είχαν εκδώσει άδεια και είναι εκτεθειμένες σε πρόστιμα και προσαυξήσεις» και καταλήγει στο απαράδεκτο συμπέρασμα ότι «αυτοί που «φωνασκούν», εκπροσωπούν την μειοψηφία των καταστηματαρχών, ενώ η πλειοψηφία αποτελείται από συνεπείς επιχειρηματίες που δικαιούνται την ισονομία και την προστασία της Δημοτικής Αρχής».
Έτσι αντιλαμβάνεται λοιπόν η Δημοτική μας Αρχή, την κρίση που μαστίζει την πόλη μας; το ¼ των επιχειρηματιών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπερβολικές απαιτήσεις μιας πολιτικής προστίμων και προσαυξήσεων, αποτελεί μειοψηφία (!!!) που δεν χρίζει της προστασίας της Δημοτικής Αρχής;
Μα αν αυτή η ίδια η Δημοτική Αρχή δεν προστατεύει τους αδύναμους, ποιους καλείται να προστατέψει; μόνο τους ισχυρούς;
Λαμβάνει υπόψη της η Δημοτική Αρχή, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν ακριβώς γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις τους;
Λαμβάνει υπόψη της η Δημοτική Αρχή, πόσες από τις συνεπείς επιχειρήσεις, θα γίνουν σύντομα ασυνεπείς, όχι επειδή εμείς «φωνασκούμε», αλλά γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτά ακριβώς τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που τους επιβάλλονται;
Εμείς οι «φωνασκούντες» ποτέ δεν ζητήσαμε να μην υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων μας, όπως εντελώς απαράδεκτα εμμέσως πλην σαφώς επισημαίνουν οι κύριοι Αντιδήμαρχοι. Αντίθετα, αυτό που ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή είναι, αντί των τελεσιγράφων και της κατασυκοφάντησης του κλάδου μας, να συμβάλλει ενώνοντας και τη δική του φωνή με τη δική μας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα οι στρεβλώσεις του Νόμου που οδηγούν καθημερινά σε αδιέξοδο το σύνολο των καταστηματαρχών.
Οι κύριοι Αντιδήμαρχοι που εμφανίζονται ως ένθερμοι υποστηρικτές του Νόμου, συμφωνούν λοιπόν με τις στρεβλώσεις του που οδηγούν για παράδειγμα κάποιον καταστηματάρχη που η πραγματική οφειλή του δεν ξεπερνά τις 15.000 €, να φτάνει να χρωστά τελικά 80.000 - 90.000 €;
Λυπούμαστε ειλικρινά, που η Δημοτική Αρχή δεν κατάλαβε το στοιχειώδες: Η διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας, δεν αποτελούν «φωνασκίες», αλλά κραυγές απόγνωσης των καταστηματαρχών. Λυπούμαστε που η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο της αποκλειστικά ως εισπρακτικού μηχανισμού, χωρίς να αντιλαμβάνεται τα πολλά και οξυμένα προβλήματά μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με ή χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου:
  • Να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να δοθεί παράταση για την άδεια πεζοδρομίων έως 10 Μαΐου
  • Να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης και οι εισπράξεις του δήμου από τον Δημοτικό Φόρο να πηγαίνουν σε ξεχωριστό λογαριασμό για την προβολή της πόλης.
  • Να μη συνδέεται η φορολογική Δημοτική ενημερότητα με την αδειοδότηση καταστημάτων
  • Να μειωθούν τα τέλη πεζοδρομίων κατά 30% και να αλλάξει το ποσοστό των υπέρμετρων προσαυξήσεων και προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger