Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συγκεντρώσεις μεταλλεργατών σήμερα σε Αθήνα και Βόλο

Σήμερα, Σάββατο 6 Απρίλη, έχει καθοριστεί το νέο αγωνιστικό «ραντεβού» των μεταλλεργατών σε Αθήνα και Βόλο, καθώς συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην άγρια αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο στη διάλυση και τους εργαζομένους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών, διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Μέταλλο, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα. Επίσης στο Βόλο θα γίνει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στην κινητοποίηση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Ν. Μαγνησίας.

Η Διοίκηση της Ενωσης αποφάσισε την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου και εργάζεται για τη συσπείρωση των δυνάμεων, με στόχο να ανατραπεί η επίθεση που εξελίσσεται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στην περιοχή όπως:

  • Εφαρμογή επιχειρησιακής σύμβασης στην ANTOPACK ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΕ, μετά το στήσιμο Ενωσης Προσώπων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των αποδοχών.
  • Μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπή εργασίας στο εργοστάσιο ΒΙΣ.
  • Απλήρωτοι τεχνικοί του κλάδου σε τοπικές εφημερίδες και άλλους χώρους του κλάδου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger