Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην καμπάνια Let’s Do It η Αλόννησος


Με σύνθημα «Ο εθελοντισμός μας αφορά όλους» ο Δήμος Αλοννήσου συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον καθαρισμό ακτών. Φέτος, ενεργοποιώντας ακόμη περισσότερους τοπικούς φορείς, σχολεία και πολίτες ευελπιστεί στον προγραμματισμό ακόμη περισσότερων δράσεων πέραν των παραλιών.
Ο καθαρισμός των ακτών θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας καθαρισμού «Let's Do It».
Το «Let's Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.
Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'' έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες για το 2013, προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή, και έχει οριστεί η ημερομηνία της πανελλαδικής δράσης, για την Κυριακή 14 Απριλίου.
Βασικός σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα και να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger