Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Καλεί σε αγωνιστική δράση τους χαλυβουργούς του Βόλου

Πρώτος σταθμός η πανελλαδική απεργία στο Μέταλλο την ερχόμενη Πέμπτη
«Ξεσηκωθείτε» λέει το πανό, στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε έξω από τη «Χαλυβουργία», στο Βόλο, στις 12/1/2012
Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλοντας την απόφαση της «Χαλυβουργίας της Ελλάδας» να επιβάλει στα εργοστάσια του Βόλου το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η Επιθεώρηση Εργασίας, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Συνδικάτου, έχει ορίσει τριμερή συνάντηση την 1η Απρίλη.
Αναφερόμενο στους λόγους που το οδήγησαν να καταθέσει την προσφυγή, το Συνδικάτο σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Το ΔΣ του Συνδικάτου όλες αυτές τις μέρες, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους μεταλλεργάτες της "Χαλυβουργίας", απέναντι στη νέα επίθεση του βιομήχανου στα δικαιώματά τους.
Απραγο το επιχειρησιακό σωματείο
Ολο αυτό το διάστημα, έχοντας συζητήσει με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων χαλυβουργών, έχουμε γίνει αποδέκτες της δυσφορίας τους σε σχέση με τη στάση του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, που ουσιαστικά έχει μείνει άπραγο. Η μονομερής απόφαση του Μάνεση να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία, μετά και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργατών που κράτησαν θαρρετή στάση, καταψηφίζοντας την πρόταση της εταιρείας για μείωση μισθών, θα έπρεπε και πρέπει να απαντηθεί.

Εχουμε τονίσει ότι το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, όπως οι διαθεσιμότητες και άλλα μέτρα φανερώνουν περίτρανα ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι για τα κέρδη των βιομηχάνων! Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η εργατική τάξη δεν έχει άλλο όπλο από τον αγώνα! Ταυτόχρονα, όμως, ακόμα και αυτό το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας η εταιρεία δεν έχει κανένα επιχείρημα να το εφαρμόσει, μιας και απαιτείται να παρουσιάσει ότι ο κύκλος εργασιών είναι τέτοιος που δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων, κάτι που δεν έκανε και ούτε μπορεί να κάνει μιας και η δουλειά στο εργοστάσιο είναι στο φουλ. Μόνο οι υπερωρίες των εργατών έχουν χτυπήσει κόκκινο! Οι ισχυρισμοί της εταιρείας αλλού αποβλέπουν».
Και τονίζει: «Ασφαλώς, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέσουν τις ελπίδες τους, παρά μόνο στα δικά τους χέρια, στις δικές τους δυνάμεις! Η πρωτοβουλία του Συνδικάτου θα πρέπει να στηριχθεί από τους ίδιους τους εργάτες της Χαλυβουργίας, με πρώτο βήμα την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Μετάλλου στις 28 Μάρτη κάτω από την πίεση και τη δράση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο. Μαζί να παρθεί απόφαση για κινητοποίηση την 1η Απρίλη, μέρα που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μπει φρένο στη νέα επίθεση της εταιρείας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους χαλυβουργούς να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τα δικαιώματά τους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger