Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Επιτροπή για το λιμάνι της Σκιάθου

alt
Αγωνιστική δράση αναλαμβάνουν οι κάτοικοι της Σκιάθου κάνοντας λόγο για υποβάθμιση σε όλα τα σημεία του λιμανιού με βάση τα προτεινόμενα έργα. Για το λόγο αυτό συστήνουν επιτροπή που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση του λιμανιού.
Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων έχει ως εξής: Η Ενημέρωση – Συζήτηση που οργανώθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 με θέματα της αρμοδιότητάς του και κυρίως για το προγραμματικό σχέδιο του λιμένα, έκανε φανερή στους παρευρισκόμενους την υποβάθμιση που επιφέρουν τα προτεινόμενα έργα σε όλα τα σημεία του λιμανιού της Σκιάθου. Κατόπιν τούτου η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη, αλλά επιβάλλεται να αναλάβει αγωνιστική δράση.
Κλείνοντας τη συζήτηση, παρουσία των εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου, προτάθηκε και στηρίχτηκε από τη Δημοτική Αρχή η σύσταση Επιτροπής Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα Σκιάθου με σκοπό:
Α. Την αποδέσμευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα), ο οποίος εκτείνεται από την αφετηρία των ΤΑΧΙ μέχρι το Μύλο (47 στρέμματα επιχώσεων και 2500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με παράλληλη ακύρωση της Μελέτης/Χωροθέτησης της Μαρίνας, όπως εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 799 Δ/1999.

Β. Τη συλλογή και επεξεργασία άλλων προτάσεων για τον Επιβατικό Λιμένα Σκιάθου, που δεν θα απαιτούν μεγάλες επιχώσεις και τσιμεντοποίηση δυσανάλογα μεγάλης έκτασης συγκριτικά με την περιοχή της επέμβασης.
Με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση κάθε έργου που θα λαμβάνει υπό όψιν του την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα σέβεται την αισθητική και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα Σκιάθου με αλφαβητική σειρά:
Κολιάκος Δημήτρης
Μανιώτης Χαράλαμπος
Μουτζούρης Κωνσταντίνος
Συμιακάκη Δέσποινα
Τασατζής Γεώργιος
Τσώμος Ιωάννης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

These goods supply dual gain - in [url=http://lfcream.com]lifecell[/url] for people to purchase these items. cost of lifecell Its extremely crucial that you know what you need to deal with http://ywashst.com can have destructive impact on the health.

Powered By Blogger