Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στις Β. Σποράδες

Τα προβλήματα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στις Β. Σποράδες φέρνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Ρωτούν:
  • Τι μέτρα θα πάρει για να πάψει να εκτελεί δρομολόγια το «Εξπρές Πήγασος» και να δρομολογηθεί άμεσα στη γραμμή μέχρι Αλόννησο, σύγχρονο και ασφαλές πλοίο όλες τις ημέρες της εβδομάδος.
  • Τι μέτρα θα πάρει για την αποκατάσταση των βλαβών στα λιμάνια και την ολοκλήρωση των έργων που έχουν σταματήσει.

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονούν σε βάρος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα η ασυδοσία των εφοπλιστών και η πολιτική που τους καλύπτει, αποτελούν οι απανωτές βλάβες που παρουσιάζει το υπερήλικο με βίος κατασκευής 1977 και όπως αποδεικνύεται περίτρανα υποσυντήρητο πλοίο “Εξπρές Πήγασος” της εταιρείας Hellenic Seaways.
Το πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στις Β. Σποράδες είναι ακατάλληλο για τα μικρά λιμάνια των νησιών, χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσκρουση του στο λιμάνι του Αγνώντα. Το κατά πόσο αποκαταστάθηκε η βλάβη, τι έλεγχος έγινε από τις αρμόδιες αρχές και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα πιστοποιητικά του νηογνώμονα για το πλοίο, το επιβεβαιώνουν οι απανωτές βλάβες μέσα σε 15 μέρες.

Εκτός από τα προβλήματα αυτά, μειώθηκαν και άλλο τα δρομολόγια προς τα νησιά (έχουν κοπεί της Τρίτης και του Σαββάτου), ενώ ακόμη λιγότερες μέρες προσεγγίζει πλοίο την Αλόννησο.
Παράλληλα η κατάσταση στα λιμάνια των βορείων Σποράδων είναι τραγική. Το λιμάνι του Αγνώντα έκλεισε τα καράβια λόγω καθίζησης και απαιτείται χρηματοδότηση του Δήμου με 200,000 ευρώ για την αποκατάστασή του, στο λιμάνι της Σκοπέλου απαιτείται εκβάθυνση για να είναι λειτουργικό, στο λιμάνι της Αλοννήσου είναι αδύνατη η πρόσδεση με νοτιάδες λόγω έλλειψης λιμενοβραχίονα (ημιτελές έργο). Αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάζεται στο λιμάνι της Σκιάθου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
Τι μέτρα θα πάρει για να πάψει να εκτελεί δρομολόγια το “Εξπρές Πήγασος” και να δρομολογηθεί άμεσα στη γραμμή μέχρι Αλόννησο, σύγχρονο και ασφαλές πλοίο όλες τις ημέρες της εβδομάδος.
Τι μέτρα θα πάρει για την αποκατάσταση των βλαβών στα λιμάνια και την ολοκλήρωση των έργων που έχουν σταματήσει.
Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger