Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ



Βόλος, 12 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των Εργατών της Χαλυβουργίας

            Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» που αψήφησαν την τρομοκρατία και τις απειλές και είπαν ένα θαρρετό «ΟΧΙ» στο τσάκισμα των μισθών τους που απαίτησε ο βιομήχανος Μάνεσης για άλλη μια φορά. Η στάση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, ακόμα και εκείνους που ψήφισαν ναι. Πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
            Απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών ένας είναι ο δρόμος για κάθε εργάτη: ταξική αντεπίθεση, οργάνωση και πάλη! Σήμερα, που η εργοδοσία έχει οργιάσει, έχοντας λυμένα τα χέρια της από τα μέτρα και την πολιτική της Ε.Ε. και της τρικομματικής κυβέρνησης, η στάση άρνησης στις απαιτήσεις των βιομηχάνων, πρέπει να γίνει γενικευτεί παντού. Να γίνει δράση, αγώνας, λαϊκή συμμαχία, να τροφοδοτήσει ταξικές αναμετρήσεις.

           
            Ό,τι κατάκτησε η εργατική τάξη και ο λαός ήταν αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων κατά του καπιταλισμού, των κυβερνήσεών του και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Το σύνθημα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», φανερώνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.

            Έχουν πείρα τόσο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, όσο και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας ποιος είναι με ποιον. Δεν έχει περάσει παρά ένας χρόνος από τότε που έξω από τις πύλες της Χαλυβουργίας ΜΑΤ, εισαγγελείς, εργοδοτικοί, μαζί με τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ε.Ε., όλοι μια αγκαλιά στήριξαν το Μάνεση, έκαναν τα πάντα για να μην διασαλευτούν τα συμφέροντά του! Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν όλα τα εργοστάσια του Μάνεση, όπως στον Ασπρόπυργο ήταν μια γροθιά απέναντι στις επιδιώξεις του.
Σήμερα, εμφανίζονται με την προβιά του φίλου εκείνοι που πριν από μερικούς μήνες έφτυναν χολή ενάντια στους εργάτες, προσκυνούσαν σα θεό την «ανταγωνιστικότητα» της επιχείρησης, απαιτούσαν να υποταχθούν όλοι στις απαιτήσεις του Μάνεση, λειτουργούσαν σαν ηχεία του, σαν εκπρόσωποι της εταιρείας!

            Καμία εμπιστοσύνη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές! Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης.
            Να μην πατήσει κανένας στην παγίδα των «αντιμνημονιακών»! Στη Χαλυβουργία πριν από έναν χρόνο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συμπαρατάσσονταν με το Σύνδεσμο Θεσσαλών Βιομηχάνων και τα συμφέροντα του Μάνεση. Σήμερα ζητάνε φθηνότερο ρεύμα για τον επιχειρηματία. Πριν από ένα χρόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΒ καταψήφιζε την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία στη Χαλυβουργία. Σήμερα το μόνο που είπε ο βουλευτής του πριν την ψηφοφορία των εργατών της Χαλυβουργίας ήταν ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, «όποια απόφαση και να πάρουν». Όλα να τα χωρέσει ο μπαχτσές για να ψαρεύει ψήφους.

            Στις 20 Φλεβάρη, η Συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων κατάφερε να αντιμετωπίσει το σχέδιο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, τις διμοιρίες και τους εισαγγελείς στο μπλόκο της Νίκαιας. Αυτή, η Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπίσει τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους! Μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση, αλλά και να χαράξει το δρόμο για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, να λύσει μια και καλή όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
 Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕ
Π. ΜΕΛΑ 65 - ΓΑΛΛΙΑΣ - ΒΟΛΟΣ
ΤΗΛ 2421033200
FAX 2421025162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger