Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΕΣ-ΝΑΤ: Κάλεσμα αγώνα ενόψει της απεργίας των ναυτεργατών και του πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου

Φωτό αρχείου
Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ – ΝΑΤ) την Τετάρτη 27/3.
Σε ψήφισμά τους, οι συνταξιούχοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την καταστροφή, είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, με αγώνες που για να έχουν αποτέλεσμα και προοπτική πρέπει να στοχεύουν όχι μόνο στην κατάργηση των αντιλαϊκών αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά και στην απαίτηση να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο που εκμεταλλεύονται τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες. Σ’ αυτόν τον αγώνα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, διεκδικώντας:

  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών και απωλειών, που μας επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων.
  • Πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολογία των εφοπλιστών των ελλειμμάτων του ΝΑΤ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασφαλισμένων για την Υγεία. Χρηματοδότηση των Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Διατήρηση της κυριότητας και αξιοποίηση των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων. Αξιοποίηση του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΙΕΝ) για πρόληψη και θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών.
  • Διατήρηση και αναβάθμιση της Εστίας Ναυτικών και του ΕΛΟΕΝ με επέκταση και στους συνταξιούχους.
  • Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ. Κατάργηση των χαρατσιών και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας για την πλήρη απελευθέρωση και της ακτοπλοΐας. Κατάργηση του ευρωκοινοτικού κανονισμού 3577/92 και των εγκριτικών πράξεων του ν. 2687/53.
  • Ανανέωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων για τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους, με όρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων στρατευμένων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του ΝΑΤ:
Να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατών στις 3 Απριλίου 2013 στον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της χώρας.
Να πάρουν μέρος στο πανσυνταξιουχικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Απριλίου 2013 στην Αθήνα, πλ. Κλαυθμώνος 10.30 το πρωί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger