Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΕΝΕΝ: «Καμιά μείωση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών»

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/2/2013 μεταξύ του Δ.Σ του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) και της Διοίκησης της ΠΝΟ, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανανέωση των ΣΣΕ για το 2012 – 2013.
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ διατύπωσαν την αξίωση για μείωση των αποδοχών των Ναυτεργατών κατά 10% και να επανεξετασθεί το επίδομα της άγονης γραμμής και η αμοιβή που λαμβάνουν οι Ναυτεργάτες για τα εξπρές δρομολόγια.
Μιλώντας ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην συνάντηση υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του εφοπλισμού μαζί με την τρι-κομματική κυβέρνηση και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη έχουν εξαπολύσει από κοινού μια οργανωμένη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ναυτεργατών.
Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το πρόβλημα με την μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς να έχουν υλοποιηθεί ούτε οι διαβεβαιώσεις των ναυτιλιακών εταιριών ούτε οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το ίδιο αφορά και την καταβολή των αναδρομικών για την περίοδο 2010 – 2011.
Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έκανε στην διάρκεια της συνάντησης αναλυτική αναφορά στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η μείωση των θέσεων εργασίας τόσο στην Ακτοπλοΐα όσο και στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία διεθνών γραμμών, η κατάργηση της δεκάμηνης δρομολόγησης και ναυτολόγησης των Ναυτεργατών, η κατάργηση των ΣΣΕ για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία, η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και της πλοηγικής υπηρεσίας και η παραπέρα ενίσχυση της στρατικοποίησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του 1960 έτσι ώστε να υπηρετείται η εφοπλιστόδουλη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης σε όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου και σε βάρος των δικαιωμάτων του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ τόνισε ότι καμιά μείωση ή συρρίκνωση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή στα πλαίσια των ΣΣΕ. Αντίθετα επιβάλλεται να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των Ναυτικών μας.
Τέλος συμφωνήθηκε και ορίσθηκε νέα συνάντηση η οποία θα γίνει την Πέμπτη 7/3/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger