Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βόλος: Πήγαν να κάψουν το κλαμπ και κάηκαν οι ίδιοι

Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση εμπρησμού του κέντρου διασκέδασης “Loft”, στην οδό Ιάσονος 36, σήμερα τα ξημερώματα, κατά τον οποίο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, εντός του καταστήματος. Ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν πως τα εν λόγω άτομα ήταν οι ιδιοκτήτες του κέντρου, τελικά, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται τελικά, για τους δράστες του εμπρησμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο 29χρονους Αλβανούς υπηκόους, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, είναι γνωστός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, αφού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη του πριν κάποια χρόνια και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Τόσο αυτός, όσο και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού εργάζονταν ως «πορτιέρηδες» στο κέντρο “Loft” και φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τον είχαν απειλήσει ότι θα έκαιγαν το κέντρο αν δεν τους πλήρωνε τα δεδουλευμένα τους.


Όπως έγινε γνωστό, οι δύο φερόμενοι ως δράστες διέρρηξαν σήμερα τα ξημερώματα (λίγο μετά τις 4) την πόρτα του κέντρου και άρχισαν να ρίχνουν εύφλεκτο υλικό στους χώρους του. Όταν όμως έβαλαν τη φωτιά, πήραν φωτιά και τα ρούχα τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Στην κατάσταση αυτή τους είδε ιδιοκτήτης περιπτέρου της περιοχής, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά την Πυροβεστική και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και οι δύο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια διεκομίστηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς (η ζημιά εκτιμάται στα 100.000 ευρώ), ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν επτά οχήματα της Π.Υ. με 13 πυροσβέστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κλαμπ άνοιγε περιστασιακά, κυρίως για εκδηλώσεις σχολείων και πάρτι και χθες το βράδυ ήταν κλειστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger