Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κύπρος: «Σκοτάδι» από αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές για τις διαπραγματεύσεις

Απόλυτο σκοτάδι επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα για την εισήγηση που θα παρουσιαστεί στο αυριανό Γιούρογκρουπ.
Στο Προεδρικό Μέγαρο είναι σε εξέλιξη κοινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι αυτή την ώρα.
Πριν από λίγο, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ανώτερο στέλεχος της κυπριακής πλευράς είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ: «Δεν είμαστε σε ακτίνα συμφωνίας με την τρόικα». Σύμφωνα με σχετική είδηση, ο αξιωματούχος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του,  «απέδωσε την υπάρχουσα κατάσταση αποκλειστικά στην άκαμπτη στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, η οποία όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, "κάθε μισή ώρα προβάλλει και νέες απαιτήσεις"».

Λίγο νωρίτερα το ΚΥΠΕ είχε μεταδώσει σύνοψη ειδήσεων από άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με τα οποία «οι κυπριακές αρχές συμφώνησαν με την τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στην επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες». Και σ' αυτήν την είδηση γινόταν επίκληση «αξιωματούχου που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του» και ο οποίος είπε πως «η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger