Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μαγνησία: Σύσκεψη για συγκρότηση συνδικάτου στην Τοπική Διοίκηση

απο παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ
Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενιαίου,‭ ‬κλαδικού συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας ‬αποφασίστηκε ‬σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Όπως σημείωσε στην εισηγητική ομιλία της η‭ ‬Εύη Καρυδάκη,‭ ‬στέλεχος του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ,‭ ‬στο ενιαίο κλαδικό συνδικάτο θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι,‭ ‬ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και φορέα‭ (‬Δήμοι,‭ ‬δημοτικές επιχειρήσεις,‭ «‬Βοήθεια στο σπίτι‭»‬,‭ ‬ΚΕΠ,‭ ‬ ‬Περιφέρεια‭)‬.
‏«‎Πρώτη προϋπόθεση‭» ‬-‭ ‬είπε‭ ‬-‭ «‬είναι οι δυνάμεις που έχουμε σε επίπεδο νομού να λειτουργήσουν συντονισμένα με ενιαίο πρόγραμμα δράσης,‭ ‬με στόχο τη συσπείρωση σωματείων,‭ ‬συνδικαλιστών,‭ ‬επιτροπών στο νομό,‭ ‬που θα κινούνται με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και θα έχουν ως άμεση προοπτική τη συγκρότηση ενιαίου κλαδικού συνδικάτου.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει κατανοητό είναι η ανάγκη να ορθωθεί ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης,‭ ‬με μπροστάρηδες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.‭ ‬Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους και κλάδους μπορεί να συμβάλει καθοριστικά και στην προσπάθειά μας να ανασυνταχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Διοίκηση σε ταξική διεκδικητική κατεύθυνση».

Σημειώνοντας ότι το ενιαίο Συνδικάτο δεν είναι ένα ακόμα σωματείο,‭ ‬υπογράμμισε:‭ «‬Είναι το ποιοτικό βήμα συσπείρωσης και δράσης,‭ ‬είναι το βασικό στοιχείο στην αναγκαία πορεία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης.‭ ‬Εναρμονίζει τη συνδικαλιστική μας οργάνωση με τις αλλαγές στη διοικητική δομή στην Τοπική Διοίκηση,‭ ‬που εφαρμόζονται με το πρόγραμμα‭ "Καλλικράτης‭",‭ ‬εξασφαλίζοντας ενιαία δράση και αποτελεσματικότητα στην πάλη μας.
Με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ,‭ ‬που θα συνενώνει όλους μας,‭ ‬ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση,‭ ‬ειδικότητα και χώρο δουλειάς,‭ ‬σε οποιαδήποτε βαθμίδα Τοπικής Διοίκησης και στους Δήμους και στην Περιφέρεια θα αντιμετωπίσουμε πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά:
* ‎Την ενιαία επίθεση κεφαλαίου και συγκυβερνήσεων,‭ ‬που στο όνομα της κρίσης αφαιρεί και ισοπεδώνει δικαιώματά μας.
‏* ‎Τις αλλαγές στη δομή της Τοπικής Διοίκησης,‭ ‬που την καθιστούν πιο συγκεντρωτική και ταυτόχρονα πιο αντιλαϊκή‭ ‬-‭ ‬εχθρική για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά.
‏* ‎Την πολυδιάσπαση των εργαζομένων,‭ ‬που σκόπιμα συντηρείται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ‭ ‬- ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τους χειραγωγούν καλύτερα και να διατηρούν τα οφίτσιά τους.
‏* ‎Τη γραμμή στήριξης των αντιλαϊκών πολιτικών και κυβερνήσεων,‭ ‬που έχουν χαράξει ομοσπονδίες και σωματεία,‭ ‬σ‭' ‬όλους τους βαθμούς Τοπικής Διοίκησης,‭ ‬που ελέγχονται από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό‭ (‬ΠΟΕ-ΟΤΑ,‭ ‬ΠΟΠ-ΟΤΑ,‭ ‬ΠΟΕ-ΔΕΥΑ‭ ‬κ.λπ.‭)‬,‭ ‬όπως και στο δικό μας σύλλογο από το ξεπουλημένο προεδρείο.
‏* ‎Τη μοιρολατρία,‭ ‬τη συναίνεση και την υποταγή,‭ ‬που οδηγεί στο πιο εύκολο πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής.
Το ενιαίο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ είναι το δικό μας αποκούμπι,‭ ‬η δική μας ασπίδα προστασίας σε μια πολιτική ‬που γίνεται όλο και πιο αντιλαϊκή και βάρβαρη.
Είναι το δικό μας μέσο να παρεμβαίνουμε όταν οι άλλοι έχουν μετατρέψει την ΠΟΕ-ΟΤΑ,‭ ‬τις άλλες ομοσπονδίες της Τοπικής Διοίκησης και αρκετά σωματεία και συλλόγους,‭ ‬όπως και ο δικός μας, σε στηρίγματα και μηχανισμούς δημάρχων,‭ ‬περιφερειαρχών και κυβερνήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger