Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η ΑΕΛ στο 90’ ισοφάρισε το γκολ του Πορτουλίδη


Η ΑΕ Λάρισας «έκλεψε» δυο βαθμούς από τη Νίκη, στο ισόπαλο 1-1 της Αρένας, με ένα γκολ που έτυχε στο 90’ του αγώνα.
Δυστυχώς για τη Νίκη, που ήταν πολύ καλή στον αγωνιστικό χώρο, δεν κράτησε το ιστορικό 0-1 και έτσι έμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας.



Κανείς όμως από τους φιλάθλους της Νίκης, που παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση, δεν μπορεί να πει το παραμικρό, παρά μόνον να τα βάλουν με την ατυχία της ομάδας τους. Οι «κυανόλευκοι» ήταν ψυχωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο σε μια «καυτή» έδρα και έχασαν, όπως και η Λάρισα, πολλές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή τους δυο τερματοφύλακες, Βούρα και Σέρεμετ.


Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες στο πρώτο 25λεπτο. Η Λάρισα μπήκε μουδιασμένη στο γήπεδο και η Νίκη ήταν πρωταγωνίστρια, ελέγχοντας το παιχνίδι.
Με το «ξύπνημα» της Λάρισας, η Νίκη πήρε και αυτή «φωτιά» και ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η Νικη με χαμένες ευκαιρίες
5' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου λίγο έξω από την περιοχή βρίσκει στα σώματα, η μπάλα φθάνει στον Παππά ο οποίος πιάνει δυνατό σουτ το οποίο όμως και πάλι σταματάει στα σώματα των αμυντικών της Λάρισας.

7' Σουτ του Παππά στο ύψος της μεγάλης περιοχής περνάει αρκετά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σέρεμετ.
9' Κίτρινη κάρτα στον Καρακώστα για σκληρό μαρκάρισα πάνω στο Φλίγκο ο οποίος παραμένει για λίγο πεσμένος στο έδαφος.
17' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Δεινόπαπα αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Βούρας.
22' Σέντρα του Κυριάκου από τα αριστερά βρίσκει τον Παππά ο οποίος επιχειρεί το σουτ αλλά η μπάλα κοντράρει στα σώματα.
29' Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Κούρσα του Φλίγκου ντριπλάρει δύο αμυντικούς της Λάρισας και σεντράρει για τον Κυριάκο ο οποίος βρίσκεται τετ α τετ με τον Σέρεμετ και επιχειρεί δυνατό σουτ, όμως ο πορτιέρο των "βυσσινί" αποκρούει και η μπάλα απομακρύνεται.
32' Καλή σέντρα του Νεμπεγλέρα από τα δεξιά πιάνει την κεφαλιά ο Τσίγκας η οποία καταλήγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Βούρα.
33' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα όταν ο Τσίγκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Βούρα ο οποίος όμως καταφέρνει να απομακρύνει σε κόρνερ.
38' Μεγάλη φάση για τη Νίκη με τον Φλίγκο να φεύγει γρήγορα μπροστά και να δίνει στον Σκούφαλη στα αριστερά ο οποίος σεντράρει στη μικρή περιοχή, με τον Φλίγκο μόνο του απέναντι στον Σέρεμετ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέρεμετ.
42' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Παπαγεωργίου με το αριστερό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή περνάει αριστερά άουτ.

Δοκάρι η ΑΕΛ, γκολ η Νίκη
Αποφασισμένες να πετύχουν γκολ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες. Η Λάρισα στο 48’ καρδιοχτύπησε τους Νικιώτες. Ο Ζεκίνια έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, η φάση συνεχίστηκε και ο Μπλέντι έπιασε σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Λαλίν που μπήκε αλλαγή στον τραυματία Φλίγκο, έκανε ασίστ στον Πορτουλίδη που πλασάρισε στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Νικιώτες με την μπάλα να «σπαρταρά» στο δίχτυα του Σέρεμετ.
56' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα με τον Κρητικό να βρίσκεται μέσα στην περιοχή μόνος του και να σεντράρει στη μικρή περιοχή για τον Μπλέντι ο οποίος μπερδεύεται και δεν καταφέρνει να πλασάρει από πολύ κοντά τον Βούρα ο οποίος μπλοκάρει.
65' Ο Ριζογιάννης βρίσκεται μόνος του από δεξιά μετά από αντεπίθεση της Νίκης, με έναν μόνο αμυντικό της Λάρισας αλλά το σουτ που επιχειρεί χτυπάει στο αριστερό χέρι του Σέρεμετ και περνάει κόρνερ.
Η ΑΕΛ, προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να πετύχει το γκολ, ενώ η Νίκη προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους, αλλά άφησε να δημιουργηθούν φάσεις μπροστά στην εστία του Βούρα και στο 90’ ήρθε η ψυχρολουσία από τον Αλεξάντροβιτς.

Συνθέσεις:
Λάρισα: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (Αλεξάντροβιτς 55'), Ζεκίνια, Τσίγκας, Δεινόπαπας (Κρητικός), Μπλέντι
Νίκη Βόλου: Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Σκούφαλης (58' Χατζής), Παππάς, Κυριάκος, Φλίγκος (46' Λαλίν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger