Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Όχι» στο ευρώ λέει το 67%!

Οργή και μίσος κατά της ΕΕ σαρώνει την Κύπρο. Σοκαρισμένος ο πληθυσμός ανακάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όταν οι ευρωληστές του Γιούρογκρουπ αποφάσισαν να κατασχέσουν μέρος όλων των καταθέσεων που υπάρχουν στις κυπριακές τράπεζες. Τα αισθήματά του μεταστράφηκαν.
Το ΑΚΕΛ, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ακόμη και ο αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έθεσαν αμέσως θέμα αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ. Τις στιγμιαίες διαθέσεις του κυπριακού λαού αποτύπωσε και δημοσκόπηση του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα που έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη. Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα: Το 67,3% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Κύπρου από το ευρώ! Επιπροσθέτως, το …σοβιετικού τύπου ποσοστό του 91%(!) τάχθηκε υπέρ της κυπριακής Βουλής που απέρριψε την απαίτηση του Γιούρογκρουπ να ληστευθούν οι καταθέσεις.
Οι Γερμανοί, πανικόβλητοι μήπως ο «ιός της αντίστασης» των Κυπρίων προσβάλει και άλλες υπόδουλες χώρες της ευρωζώνης, θέλουν να λιώσουν την Κύπρο και αν δεν υποκύψει, να την
πετάξουν έξω από το ευρώ. Θα ήταν υπέροχο, αν η κυπριακή απόρριψη του ευρώ και η γερμανική αλαζονεία σύνθλιψης της Κύπρου προς παραδειγματισμό οδηγήσουν στην αποχώρηση της Κύπρου από το ευρώ. Οι πιθανότητες να μεταδοθεί η φλόγα αντίστασης στο Τέταρτο Ράιχ σε ολόκληρη την ευρωζώνη θα είναι τότε πολύ αυξημένες.
Η Λευκωσία έχει πολλές δυνατότητες να το κάνει. Αυτό θα εξαρτηθεί από την έκβαση της πολιτικής πάλης στο νησί. Οψόμεθα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger