Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αλκοόλ στο αίμα, ανθρωποκτονία και καυγάς! (pics & vids)

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Οσκαρ Πιστόριους που σκότωσε τη σύντροφο του. Φέρεται να βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του, θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και υπήρχαν προηγούμενα περιστατικά!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Πιστόλιους
Ο Οσκαρ Πιστόριους τα ξημερώμα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου πυροβόλησε τέσσερις φορές στο κεφάλι και τον ώμο τη σύντροφο του μέσα στο σπίτι του στη Pretoria, θεωρώντας πως ήταν διαρρήκτης.
H αστυνομικός διευθυντής, Σάρα Μακρίρα είπε στα ΜΜΕ πως η γυναίκα που πέθανε πυροβολήθηκε στο κεφάλι και τον ώμο και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο λόγος του φονικού. Πάντως, τοπικά σάιτ αναφέρουν πως πρόκειται για λάθος του Όσκαρ Πιστόριους νομίζοντας πως η σύντροφος του ήταν διαρρήκτης.
Ο Νοτιοαφρικανός χρυσός παραολυμπιονίκης σύμφωνα με το BBC, ρωτήθηκε από την αστυνομία για τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από το σπίτι του με αποτέλεσμα να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα.

Ο 26χρονος σπρίντερ που έγινε ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες (αυτούς του Λονδίνου) είναι λογικό να κουβαλάει όπλο επειδή η Νότιος Αφρική είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα παγκοσμίως και πολλοί κάτοικοι θέλουν να προστατέψουν τους εαυτούς τους.
Ο Οσκαρ Πιστόριους αναφέρεται πως ήταν σε αυτοάμυνα νομίζοντας πως στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης, καθώς η Pretoria είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα σε όλη τη Νότιο ΑφρικήΤο τραγικό γεγονός στο ανάμεσα στις 04:00 και στις 05:00 τα ξημερώματα και ένας αστυνομικός τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι η 30χρονη Ρίβα Στίνκαμπ βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 
Ο αθλητής με τα τεχνητά μέλη συνελήφθη και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Πρετόρια σήμερα.
Οι νεότερες πληροφορίες
Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε κατά λάθος τα ξημερώματα της Πέμπτης τη σύντροφο του και όπως λέγεται ήταν το μοντέλο, Ρίβα ΣτίνκαμπΗ 30χρονη Νότιο Αφρικανή άφησε τη τελευταία του πνοή μετά από τέσσερις πυροβολισμούς του συντρόφου της, καθώς πήγε στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για την ημέρα των ερωτευμένων.
Μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα είχε γράψει στο twitter της: «Τι έχετε στο μυαλό σας αύριο για την αγάπη σας;# Valentines Day?». Φημολογείται πως τα είχαν από τον περασμένο Νοέμβριο.
Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες την αστυνομία πήρε τηλέφωνο ένα τρίτο άτομο που άκουσε τους πυροβολισμούς με τις Αρχές να καταφθάνουν αρκετές ώρες μετά. «Το θύμα πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και πέθανε ακαριαία. Πιστεύουμε πως ήταν η κοπέλα του», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κάτλεγκο Μογκάλε.
Ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος Καλάι Μάιστρι είπε στο «Sky News»: «Η Ρίβα πήγε στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ο Οσκαρ νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στο κεφάλι και στον ώμο».

Αλκοόλ στο αίμα και αίτηση αποφυλάκισης
Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πως μετά το φονικό δεν υπήρχε άλλος ύποπτος στο σπίτι και ο Οσκαρ Πιστόριους ήταν μόνος του. Σύμφωνα με όσα φημολογούνται, η ταξίαρχος Ντενίζ Μπέικες φέρεται να δήλωσε πως ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ πήγε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως είχε αλκοόλ στο αίμα και περιμένουν πλέον τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Mamelodi.
Ο Πιστόριους έχει κριθεί προφυλακιστέος, αλλά θα κάνει αίτηση για να αποφυλακιστεί, ενώ το σίγουρο είναι πως θα κατηγορηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για ανθρωποκτονία. Πάντως, η αστυνομία επρόκειτο να αντιταχθεί στην αίτηση αποφυλάκισης του χρυσού παραολυμπιονίκη για λόγους που θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο το απόγευμα.
Ο έξι φορές χρυσός ολυμπιονίκης κρατιόταν στη φυλακή Πρετόρια της Κεντρικής, Νότιας Αφρικής και το ειδησεογραφικό κανάλι ENCA αναφέρει πως η αστυνομία βρίσκεται στο τόπο του εγκλήματος ένα πιστόλι 9mm.
Συχνοί οι καυγάδες...
Η ταξίαρχος Ντενίζ Μπέικες είπε επίσης πως: «Υπάρχουν μάρτυρες. Μιλάμε για τους γείτονες και πράγματα που συνέβησαν νωρίτερα το βράδυ, τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν» και πιστεύει πως πρόκειται για μια ιστορία ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι του Πιστόριους. «Μπορώ να επιβεβαιώσω έχει υπάρξει προηγουμένως περιστατικά στο σπίτι του κύριου Οσκαρ Πιστόριους», ολοκλήρωσε η ταξίαρχος.
Οι Αστυνομικές Αρχές θεωρούν πως οι καυγάδες ήταν συχνοί στο σπίτι του Πιστόριους, αφού από καταθέσεις των γειτόνων έμαθαν πως συνεχώς ακουγόντουσαν φωνές κάτι που συνέβη και το απόγευμα πριν τη τραγωδία.
Πρόσθεσαν ότι υπήρξαν προηγούμενα περιστατικά στη διεύθυνση και τους περιγράφεται ως «οι ισχυρισμοί της εσωτερικής φύσεως» με τις έρευνες να συνεχίζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger