Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Πολύνεκρη έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Sana έκανε λόγο για «μεγάλο αριθμό» νεκρών και τραυματιών μεταξύ των αμάχων που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Μαζράα της πρωτεύουσας.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίθεση «τρομοκρατών» που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο και ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη, κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο άγνωστοι ανατίναξαν κοντά στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σοβαρές ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων από τον τόπο της έκρηξης.
Ακτιβιστές ανέφεραν τουλάχιστον δύο ακόμη εκρήξεις στην πόλη, ύστερα από εκείνην στην Μαζράα, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οβίδες εκτοξεύτηκαν εναντίον της έδρας του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην πρωτεύουσα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου