Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διαμεσολάβηση Παπαρήγα για συνάντηση Στουρνάρα - αγροτών

 
Κρίσιμη συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή, από την πλευρά της κυβέρνησης, τεσσάρων υπουργών. Τον αγροτικό κόσμο, από την άλλη, θα εκπροσωπήσει οκταμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα.

Το «ραντεβού» των δύο πλευρών κλείστηκε έπειτα από μεσολάβηση της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, «ανταποκρινόμενη στο αίτημα που της είχαν θέσει οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων για συνάντησή τους με τη Διυπουργική Επιτροπή και επειδή αυτό δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγροτών».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνάντηση, η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι τέσσερις υπουργοί που θα συναντηθούν με τους αγρότες, είναι οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας (Οικονομικών), Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας), Αθανάσιος Τσαυτάρης (Αγροτικής Ανάπτυξης) και Ευάγγελος Λιβιεράτος (Περιβάλλοντος).

Εν όψει της συνάντησης αυτής, οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους και εκφράζουν τη βούλησή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων απ' όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Επίσης, οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν σήμερα, Πέμπτη, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στους οποίους, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger