Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ερχεται «νέο» κόμμα...

Τον ακούγαμε πάλι χτες, σε μια από τις συνήθεις περατζάδες του από τα ΜΜΕ, να παριστάνει ότι εκπροσωπεί το «νέο», το «άφθαρτο», το «συνεπές» και το «ειλικρινές».
Και είπαμε να θυμίσουμε ένα μόνο στιγμιότυπο από τη διαδρομή αυτής της αγέραστης «νιότης», της αταλάντευτης «συνέπειας» και της παθιασμένης «ειλικρίνειας».
Το Φλεβάρη του 2006, λοιπόν, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κήρυξε επιστράτευση των ναυτεργατών, ο κύριος αυτός δήλωνε:
*
«Αδιαλλαξία κατά τις διαπραγματεύσεις, ανικανότητα διαχείρισης ενός κοινωνικού θέματος, αδυναμία στάθμισης της βαρύτητας των συναφών θεμάτων, προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έλλειψη ενδοκυβερνητικού συντονισμού, περιφρόνηση της Δικαιοσύνης και, τέλος, παραβίαση του Συντάγματος, πανικός, παρακάλια κι επίδειξη θλίψης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση της ΝΔ στην απεργία των ναυτεργατών».

«... όσες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης επικαλούντο το άρθρο αυτό του Συντάγματος, το άρθρο 112 που προβλέπει ότι οι προγενέστεροι του Συντάγματος νόμοι που απαιτούνται για την εφαρμογή του παραμένουν σε ισχύ εφόσον δεν αντίκεινται σε αυτό, καθώς και το ανωτέρω ΝΔ 17/1974. Αντίκειται, όμως, αυτό το ΝΔ στο Σύνταγμα; Καταφανώς ναι...».
«Οι πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης και τώρα Καραμανλής μεταχειρίστηκαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης και βολεύτηκαν με τη χρήση αυτού του ΝΔ».
«... ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα διακυβεύονται κατά την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης...»
*
Ε, αυτός που το 2006 έλεγε τα παραπάνω, το 2010 ήταν ο υπουργός Απασχόλησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Της κυβέρνησης που κήρυξε νέα επιστράτευση των ναυτεργατών. Ηταν, δηλαδή, ένας εξ αυτών που επιστράτευσαν τους ναυτεργάτες. Ο ίδιος που ως αντιπολίτευση έλεγε ότι «... ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα διακυβεύονται κατά την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης...».
Πρόκειται για τον συνταγματολόγο κύριο Αντρέα Λοβέρδο. Τον υποψήφιο πρόεδρο του κυοφορούμενου «νέου» κόμματος...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger