Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακαλείται η φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης των δικαστών

Σε ανάκληση της απόφασης για φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την έντονη διαμαρτυρία των δικαστικών Ενώσεων.
Η πρόσφατη εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη, προέβλεπε ότι το επίδομα που παίρνουν οι δικαστές για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου (μετά τις μνημονιακές περικοπές ανέρχεται σε 470 ευρώ) θα φορολογείται ως εισόδημα, σε αντίθεση με το επίδομα για τα "έξοδα γραφείου"
των βουλευτών, το οποίο είναι αφορολόγητο.
Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Στουρνάρα και Αντ. Ρουπακιώτη, αντίστοιχα, οι έξι δικαστικές Ενώσεις ζήτησαν να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο του κ. Θεοχάρη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιου είδους πρακτικές και ταυτόχρονα προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.
Πρόκειται για ένα επίδομα που, εδώ και 14 χρόνια, το ΣτΕ έχει κρίνει ότι έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger