Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Αθηνών – Λαμίας

Σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής. Μετακινήθηκαν μέχρις εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν επιβράδυνση της κυκλοφορίας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την απεργία τους όπως επίσης και τόνους ρυζιού στους διερχόμενους.

«Είναι μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα αναμένοντας τις απαντήσεις από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Δημογιάννης ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σ' αυτή τους την κίνηση είχαν ζητήσει τη συμπαράσταση των δημάρχων της περιοχής αλλά και των βουλευτών ενώ παρουσία δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κυριακάκης. Μετά από μία ώρα περίπου επέστρεψαν και πάλι στο χώρο της έκθεσης Λαμίας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα τρακτέρ.

Την ίδια ώρα στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Οι αγρότες εγκλωβισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις τόσο στη Λαμία όσο και στο Δομοκό και στην Τιθορέα προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να βρεθούν στο εθνικό δίκτυο πράγμα το οποίο δεν έχουν πετύχει μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι το επιχείρησαν πολλές φορές.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.

Αντίθετα, χθες, οι αγρότες από το Άρμα και τον Ελαιώνα της Θήβας κινήθηκαν μέσα από αγροτικούς δρόμους αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς και μετά από αρκετή ώρα βρέθηκαν δίπλα από την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 90ό χλμ όπου και έχουν παρατάξει τους ελκυστήρες τους.

Σημειώνεται ότι κάθε μέρα είτε παρουσιάζονται καινούργια μπλόκα είτε ενισχύονται με τρακτέρ τα υφιστάμενα. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μπλόκο του Δομοκού αλλά και το μπλόκο της Λαμίας οι εκπρόσωποι των αγροτών θεωρούν ότι μέχρι τα μέσα της βδομάδας θα έχουν διπλασιάσει αριθμητικά τα τρακτέρ που θα βρίσκονται εκεί καθώς κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αγρότες μετακινούν τα τρακτέρ στο χώρο συγκέντρωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger