Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Προειδοποιήσεις της Β. Κορέας προς τις ΗΠΑ για «εξευτελιστική καταστροφή»

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε το Σάββατο τον ανώτατο Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα πως τα στρατεύματά του «θα υποστούν μία εξευτελιστική καταστροφή» εάν επιμείνουν στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στρατιωτικών γυμνασίων με τις ένοπλες δυνάμεις του Νότου, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Πακ Ριμ Σου, εντεταλμένος διοικητής της στρατιωτικής αποστολής της Βορείου Κορέας στη διαμεθοριακή κοινότητα Πανμουντζόν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, παρέδωσε το μήνυμα τηλεφωνικά στον στρατηγό Τζέιμς Θέρμαν, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότιο Κορέα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ένα τέτοιο άμεσο μήνυμα από την αποστολή της Πιονγκγιάνγκ στην Πανμουντζόν είναι σπάνια περίπτωση
.

«Εάν η πλευρά σας ξεκινήσεις έναν επιθετικό πόλεμο πραγματοποιώντας αυτές τα παράτολμα κοινά γυμνάσια, σε τόσο επικίνδυνους καιρούς, από τη στιγμή εκείνη η τύχη σας θα κρέμεται από μία κλωστή κάθε ώρα», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του Πακ.

«Θα πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας πως εκείνοι που ξεκινούν έναν πόλεμο πέπρωται να υποστούν μία εξευτελιστική καταστροφή», προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότιο Κορέα από τις 11 με 25 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει την ετήσια προσομειωμένη άσκηση Key Resolve, με τη συμμετοχή 10.000 Νοτιοκορεατών και 3.500 Αμερικανών οπλιτών, ενώ σχεδιάζει και την πραγματοποίηση από την 1η Μαρτίου της διακλαδικής άσκησης Foal Eagle, με τη συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων δυνάμεων, με την εμπλοκή δύναμης 200.000 Νοτιοκορεατών και 10.000 Αμερικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου