Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Ζωγραφιές" Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη και τέλος στο σερί

Ενας εξαιρετικός Ατρόμητος, που χειροκροτήθηκε στο Καραϊσκάκη, κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ολυμπιακό με 3-2, αναγκάζοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα
 
. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός δέχεται τριά γκολ στην έδρα του για πρώτη φορά μετά το υπέρ του 4-3 επί του ΠΑΟΚ το 2003.
 
Μαθήματα ποδοσφαίρου παρέδωσε ο Ατρόμητος στο φαληρικό γήπεδο, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού, αναγκάζοντας παράλληλα τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων να τον χειροκροτήσουν. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε μόλις στο 1' με τον Μπρίτο, ο Ολυμπιακός γύρισε το αποτέλεσμα με Τζιμπούρ και Αμπντούν στο α' μέρος, αλλά οι παίκτες του Αναστόπουλου είχαν απαντήσεις στην επανάληψη και μάλιστα εντυπωσιακές. Καραγκούνης και Δημούτσος (εκπληκτικό παιχνίδι ο διεθνής μέσος) με γκολ-ζωγραφιές εκτέλεσαν τον Μέγερι και χάρισαν σπουδαία νίκη στον Ατρόμητο, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Προβλημάτισε και αποδοκιμάστηκε για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός, τον οποίο παρακολούθησε από κοντά ο Μίτσελ για πρώτη φορά, τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση έπιασε η ομάδα του Περιστερίου.

Εγκλωβισμένος στην καλή αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου ήταν ο Ολυμπιακός σε μεγαλύτερο διάστημα του α' μέρους, ωστόσο χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών του κατάφερε να αποσυρθεί στα αποδυτήρια προηγούμενος. Η ομάδα του Αναστόπουλου πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό προηγήθηκε με τον Μπρίτο. Με τον Μασάντο σε καλή μέρα και οργανωτή οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές στο επόμενο τέταρτο, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και μετά από ασίστ του Μήτρογλου ισοφάρισαν με τον Τζιμπούρ στο 9'.
Στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνες, έκλεισε τους διαδρόμους και βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους, που δεν έβρισκαν λύσεις. Δύο-τρεις επικίνδυνες στιγμές, που δημιούργησε ο Ολυμπιακός προήλθαν από ατομική προσπάθεια, όπως η εκπληκτική ενέργεια του Μήτρογλου στο 37', που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Τζιμπούρ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι περιστεριώτες θα κρατήσουν το 1-1 στο ημίχρονο ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μπρίτο στον Μασάντο έστειλε τον Αμπντούν στην άσπρη βούλα. Ο Ράντμαν τον "ψάρεψε", αλλά ο αλγερινός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Ο Ατρόμητος δεν πτοήθηκε και οπως και στο α' μέρος, έτσι και στην επανάληψη "χτύπησε" νωρίς με ένα γκολ-ζωγραφιά, που θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς. Σκόρερ ο Καραγκούνης, που από μακρινή απόσταση στο 48' κρέμασε τον Μέγερι κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού! Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε τους πειραιώτες, που έδειχναν μία νευρικότητα, η οποία μεταφέρθηκε και στην κερκίδα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Νικοπολίδης στο 60' έριξε στη μάχη τον Ιμπαγάσα στη θέση του άφαντου Γκρέκο.
Η είσοδος του αργεντίνου "ανέβασε" τους πειραιώτες και από μία εξαιρετική προσποίησή του ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη, με τον Μήτρογλου να πλασάρει μόλις άουτ στο 68'. Τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν εκ νέου το γκολ, αλλά ο Μασάντο στάθηκε άτυχος και με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι. Ο Ατρόμητος όμως είχε απάντηση και αυτή προήλθε από φωτοβολία του Δημούτσου, που πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι. Ο νεαρός διεθνής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Μέγερι, έκανε το 3-2 στο 79', αναγκάζοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού να χειροκροτήσει εκ νέου την προσπάθεια αντίπαλου. Οι προσπάθεις του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος δεν καρποφόρησαν, ο Ατρόμητος πήρε σπουδαία νίκη και το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου συνδυάστηκε με αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/Super-League/%CE%96%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%91%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%AF/24-158976.html#ixzz2JrMhl0yO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger