Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΟ 616ΜΚ ΤΠ ΑΦΗΣΕ ΓΡΑΜΜΑ;

Πρέπει το ΓΕΣ να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και κυρίως τους λόγους που οδηγούν στο απονενοημένο διάβημα.

 

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η οδυνηρή απώλεια του 28χρονου Κίμωνα και σοκαρισμένοι όλοι αναζητούσαν απαντήσεις στα τρομερά "γιατί", η διοίκηση της μονάδας και η Ταξιαρχία επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα μέσω διαρροών ύπαρξης επιστολής που εξηγούσε τα πάντα.
Και πιο συγκεκριμένα επιχειρούσαν να σπιλώσουν τη μνήμη του νεκρού μιλώντας για ερωτικούς λόγους, που η τελευταία επιστολή του Κίμωνα τεκμηρίωνε. Επιστολή που δε δόθηκε στην οικογένεια.
Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Ταξίαρχος Μανωλάκος που με κάθε ευκαιρία επανέφερε στο προσκήνιο το χυδαίο και χιλιοπαιγμένο "γκομενικό σενάριο"! Ο σεξισμός του ανήκει...
Ο λόγος απλώς: έπρεπε να συγκαλύψει τις δικές του ευθύνες.
Θυμίζουμε ότι το μέτρο της διπλοσκοπίας ως αποτρεπτικό των αυτοκτονιών εφαρμόζεται μετά από διαταγή του ΑΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα,για να αντιμετωπιστεί το κύμα απωλειών φαντάρων και στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, το διάστημα 2007-2009, όταν ΥΕΘΑ στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν ο Β.Μειμαράκης.
Όμως η διαταγή του Ταξιάρχου Μανωλάκου ακυρώνει αυτό το προληπτικό μέτρο και ανοίγει το δρόμο στην αυτοκτονία, αφού θέλει οι σκοποί να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση για να μην μιλούν και να καλύπτουν μεγαλύτερη ακτίνα.
Ενδεικτικά τα όσα αποκαλύπτουν οι φαντάροι από το 616 Μ/Κ ΤΠ:
«Όλα έγιναν στη χθεσινή σκοπιά, που τυπικά θεωρείται διπλοσκοπιά. Αυτό ανέφερε, εξάλλου, και η ανακοίνωση του ΓΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο σκοποί καλύπτουν μεγάλη απόσταση και δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ μαζί.Αλήθεια, η επίσημη δικαιολόγηση αυτού του μέτρου (διπλοσκοπιές), που αυξάνει κατακόρυφα τις υπηρεσίες και μειώνει τις εξόδους, από το ΓΕΣ, δεν ήταν ότι «με δύο στρατιώτες, προσέχει ο ένας τον άλλο»;
Ο Κίμωνας είχε το χρόνο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την αυτοκτονία.Φώναξε πως πάει να βάλει υπογραφές και στάθηκε πίσω από ένα Στάγιερ. Έβγαλε τα αβολίδοτα και τοποθέτησε μια κανονική σφαίρα. Έβγαλε την κάνη κάτω από το αλεξίθραυστο και τράβηξε την σκανδάλη. Ο άλλος σκοπός τρομαγμένος δεν πλησίασε αμέσως και τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας…».  
Τώρα, στελέχη διαδίδουν ότι βρέθηκε επιστολή που αναφέρει ότι "έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό", θέλοντας να δείξουν ότι ήταν προαποφασισμένο!
Όμως και έτσι να έχουν τα πράγματα, οι ευθύνες του στρατού παραμένουν στο ακέραιο.
Και κυρίως αναδεικνύονται οι ευθύνες του Ταξίαρχου Μανωλάκου, αφού η διαταγή του για τη φύλαξη των μονάδων διευκόλυνε την υλοποίηση της μοιραίας απόφασης, ακυρώνοντας το μέτρο της διπλοσκοπίας που μπορούσε να την εμποδίσει.
Εμείς απευθυνόμαστε ξανά στο ΑΓΕΣ Γκίνη και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τους καλούμε να αποδώσουν δικαιοσύνη, τιμωρώντας παραδειγματικά τους υπεύθυνους.
Κανένα παιδί σε μπορεί να χάνεται στον Στρατό.
Δε μπορεί ο Στρατός να παίρνει τα παλικάρια υγιή, γεμάτα ζωντάνια, όνειρα και ελπίδα για το αύριο για να τα επιστρέψει στους χαροκαμένους γονείς σε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.
Από την άλλη μεριά, πρέπει να έχουν συνείδηση ότι φαντάροι και μόνιμοι βιώνουν μια ακραία κατάσταση και είναι εξαιρετικά φορτισμένοι.
Πρέπει το ΓΕΣ να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και κυρίως τους λόγους που οδηγούν στο απονενοημένο διάβημα.
Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Κίμωνα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger